Dejan Đurić predsednik KUD Belocrkvanske mažoretkinje izabran za potpredsednika Evropske mažoret asocijacije

Autor :  Mar 21, 2019

Dejan Đurić predsednik KUD Belocrkvanske  mažoretkinje izabran je za potpredsednika Evropske mažoret asocijacije.

Belocrkvanske mažoretkinje svojim nastupima i rezulatima godinama unazad pišu istoriju mažoret plesa u Srbiji. KUD Belocrkavnske mažoretkinje osnovano je pre 7 godina, sa ciljem da promovišu Belocrkvanski  karneval širom zemlje, ali i regiona. Za kratko vreme, uz redovne treninge i upornost, postale su aktuelne državne šampionke, a i na evropskim prvenstvima osvojile su zlatne medalje. Prošle godine je, zahvaljujući njima, u Srbiji održano 20. jubilarno evropsko prvenstvo propraćeno dobrom atmosferom i organizacijom.

Uzimajući u obzir ove činjenice, na 16 generalnoj skupštini Evropske mažoret asocijacije koja je održana u Češkoj 09.marta, predsednik Belocrkvanskih mažoretkinja, Dejan Djurić izabran je za potpredsednika Evropske Mažoret Asocijacije.

- Ovo je velika čast za mene lično, za KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ kao i za opštinu Bela Crkva,a ujedno ovo imenovanje nosi veliku odgovornost i obavezu. Prošlogodišnje evropsko prvenstvo koje je po prvi put organizovano u Srbiji svakako je bilo preporuka da me Hrvatska mažoret asocijacija kandiduje za mesto potpredsednika naše evropske asocijacije, rekao je Dejan Đurić.

Na generalnoj skupštini dosadašnji dugogodišnji predsednik i osnivač Evropske mažoret asocijajije Alen Šćurić imenovan je za generalnog sekretara,a na mesto predsednika imenovan je Mihaj Kiš iz Rumunije.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30