Kako koristiti marketing u društvenim medijima

Preporučujemo

Pored uštede (ovaj vid marketinga je jeftiniji od konvencionalnih), kompanijama se nudi mogućnost kontrole razmene znanja između velikog broja ljudi na globalnom tržištu. Ako su kompanije prisutne na društvenim mrežama, onda mogu redovno i pravovremeno da obaveštavaju zainteresovane kupce o vrednostima na kojima klijenti insistiraju. Cilj je stvoriti pozitivan odgovor potrošača, brend i poboljšati njegovu prezentaciju u globalnoj sali, kao što to rade na TutuApp Store-u.

Tradicionalne marketinške taktike nisu efikasne kao nekada, jer potrošači u tim medijskim oblicima polako gube poverenje, a i danas su informacije lako dostupne na mreži. Međutim, postoje i drugi razlozi za uključivanje strategija društvenih medija pored tradicionalne marketinške strategije. Marketing na društvenim mrežama olakšava otkrivanje novog sadržaja, povećava posetioce i gradi jake odnose sa vašim klijentima i potrošačima. Marketing na društvenim mrežama ne samo da stavlja vaše poslovanje na mapu, već ga čini neizbežnim delom virtuelnih zajednica.

Marketing društvenih medija se odnosi na pronalaženje i promociju sadržaja u ogromnoj društvenoj sferi Interneta. Marketing društvenih medija može postići jedan ili više ciljeva, kao što su:

Saobraćaj na veb stranicama

Koristeći dostupne alate, korisnici mogu lako pronaći traženi sadržaj. Kada je korisnik aktivan na društvenim mrežama, on otkriva deo sadržaja i potom ga širi. Ideja je širenje virusa, koje je povećano za onlajn zajednice.
Surfovanje preko relevantnih veza do vaše veb stranice

Kada bloger ili vlasnik veb lokacije otkrije relevantan deo sadržaja, on zapravo deli taj sadržaj. Ove veze zauzvrat pomažu u komunikaciji na pretraživačima, što pruža više mogućnosti za otkrivače i čitaoce, kao i korisnike koji traže određeni sadržaj preko pretraživača. Veze poboljšavaju pretragu uopšte.

Svest o postojanju brenda

Potrošači koji su danas svesni postojanja određenog brenda, čak i ako u ovom trenutku ne traže aktivno nikakav proizvod ili uslugu, verovatno će ga zapamtiti i potražiti ga kada im zaista zatreba. Stvaranje pozitivnog prvog utiska može doneti koristi kroz preporuke – ideja društvenih medija je da korisnik svojim prijateljima preporučuje linkove, veb stranice i same proizvode. Uz kreativne prezentacije i dobru marketinšku strategiju, marketing na društvenim mrežama može dovesti ljude do kupovine željenog proizvoda ili usluge. Prezentacija i izgled igraju ključnu ulogu u marketingu društvenih medija.

Pokreće razgovor

Ako su vaše veze upotrebljive, to je zato što govorite o tome. Važno je napomenuti da korisnici traže glasove svojih „virtuelnih“ prijatelja, proveravaju recenzije i preporuke pre nego što odluče da kupe proizvod ili da koriste uslugu. Posetite veb lokaciju AppVallei Store za neke korisne savete o tome.

- Advertisement -spot_img

Poslednje objave