U Beloj Crkvi proglašeni najbolji sportisti u 2018. godini

Autor :  Feb 21, 2019

Svečanost povodom proglašenja i dodele nagrada najuspešnijim sportistima 2018. godine održana je u Sali Centra za kulturu pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a u organizaciji Sportskog saveza opštine Bela Crkva.

Marko Lazarević član opštinskog veća za sport i omladinu čestitao je sportistima na postignutim uspesima i rekao da veruje da će nova takmičarska godina biti još uspešnija, istakavši  da će nova sportska sala u Beloj Crkvi svakako doprineti boljim uslovima za bavljenje sportskim aktivnostima u belocrkvanskoj opštini.

U oblasti školskog sporta nagrađeni su: Katarina Aleksić, učenica Oš“Dositej Obradović“ , Aleksandar Perić , učenik OŠ “Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva, ženska ekipa u košarci  - OŠ“Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva, muška ekipa u futsalu Oš“Dositej Obradović“ Bela Crkva, Klaudija Sajdl učenica Tehničke škole “Sava Munća“, Nikola Marković, učenik Belocrkvanske  gimnazije i ekonomske škole, ženska futsal ekipa Tehničke škole “Sava Munćan“ i muška ekipa u košarci – Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola. Za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja proglašen je Vedran Golijanin Tehnička škola „Sava Munćan“.

Kao i ranije, najviše je nagrađenih u kategoriji sportskih nada. Priznanja su dobili Marija Paunović Klub borilačkih veština „Alfa“, Dunja Čemerlić karate klub CBS, Nina Obardović, KPA „Bela Crkva“, Uroš Ignjatović karate klub CBS,Milisav Sedljak VK „Jezero“, Blaško Vukoje VK „Jezero“, Luka Šepecan, fudbalski klub „Bak“, Kristijan Jankov košarkaški klub „PBC 64“, Dušan Jungić Fudbalski klub „Bak“, Milan Živanov Aero klub „Živica Mitrović“ i Mihajlo Pandurov USR“ Kapitalac“.  

Za najuspešniju pionirku proglašena  Kalina Ostojić karate klub „CBS“, dok je nabolji pionir Bojan Branisavljević iz  Streljačke družine „Odbrana“,a FK „Bak“ ima najbolju pionorsku ekipu.

Najbolja kadetkinja po oceni Sportskog saveza opštine  je Varvara Veljković Šah klub „Bela Crkva“ dok je u muškoj konkurenciji za najuspešnijeg proglašen Aleksandar Sarapa  karate klub „CBS“ . Prizanje je dobila i kadetska ekipa VK „Jezero“ Bela Crkva.

Među juniorima naujuspešniji su Ljiljana Žolnai i Aleksandar Ibišević članovi kluba borilačkih veština“ Alfa“.

U kategoriji Sportista sa invaliditetom nagrađeni su Valentina Lukinski  i Vasilije Vasiljković članovi društva za sport i rekreaciju invalida Bela Crkva.

Najbolji trener je Marko Bojat iz kluba borilačkih veština Alfa, a Radovan Milutinović OFK „Dunav“ iz Banatske Planke najbolji je sportski  radnik za 2018 godinu.

Nagradu za životno delo dobio Miloš Maksimović iz FK „Bak“. Velika sportska karijera, veliki igrač na ovim vojvođanskim prostorima, uspešan trener, pedagog, uspešan funkcioner i prijatelj sa mnogim sportskim i fudbalskim imenima kod nas i u svetu, sve to krasi Miloša Maksimovića.

Najbolji senior i sportista 2018. godine je Dušan Mihajlović član Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“. Dušan je na Prvenstvu Srbije i otvorenom prvenstvu Vojvodine u ronjenu na dah osvojio  I mesto u dinamici sa perajima i postavio nacionalni rekord na 200 metara, a osvojio je I mesto u dinamici bez peraja. Na svetskom prvenstvu u ronjenju na dah bazenske discipline u Italiji Dušan Mihajlović kao član reprezentacije Srbije u ronjenju na dah osvaja 19 mesto na svetu u disciplini ronjenja na dah sa mono perajima i preronjenih 175 metara.

Najbolja ženska seniorska ekipa u 2018 je ekipa KPA „Bela Crkva“  koja je otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah u Beogradu zauzela 2 mesto, na otvorenom prvenstvu Vojvodine u Subotici zauzela 2 mesto,a na otvorenom prvenstvu Republike Srpske u podvodnim veštinama u Bjeljini  zauzela 1 mesto.

Za najbolju mušku seniorsku ekipu proglašena je ekipa KPA ”Bela Crkva” koja je u 2018  jubilarnoj godini obeležavanja 40 godina postojanja i rada kluba godini osvojila : 2 .mesto u   na AIDA –otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah, 2 mesto na prvenstvu Srbije u ronjenju na dah u Subotici, na prvenstvu Srbije u podvodnoj fotografiji u Beogradu 3 mesto, na državnom prvenstvu u daljinskom plivanju perajima u Beloj  Crkvi 2 mesto, a na prvesntvu Vovodine u daljinskom plivanju perajima 1 mesto. Na KUP-u Srbije u podvodnoj fotografiji osvojili su 1 mesto, a na prvenstvu Vojvodine u brzinskom ronjenju i plivanju perajima u Novom Sadu 2 mesto. Na otvorenom prvenstvu  u podvonim veštima u Bijeljini osvojli su 3 mesto.

Nagrade su najuspešnijim sportistima uručili Marko Lazarević, član opštinskog veća za sport i omladinu i Živica Vela predsednik Sportskog saveza opštine Bela Crkva, a KUD „Belocrkvanske  mažortekinje“ svojim nastupom ulepšale su program i izmamile osmeh kod svih prisutnih u sali.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31