Turizam Bele Crkve u Novom Sadu

Autor :  Okt 16, 2018

Turistička organizacija opštine Bela Crkva predstavila se na sajmu turizma u Novom Sadu u okviru međunarodnih sajmova LORIST. Na velikom zajedničkom štanda Turističke organizacije Vojvodine, predstavljena je kompletna turistička ponuda opštine Bela Crkva, kako jezera i smeštaja, tako i drugih vidova aktivnog odmora u prirodi.

“Na našem štandu je predstavljen i Dečiji kamp "Akvalend" sa svojim ponudama zabavno-edukativnih sadržaja za decu, za 2019. godinu. Takođe, u saradnji sa licenciranim turističkim vodičem, Milanom Belobabićem, predstavili smo i mogućnosti za realizaciju vodičkih tura na lokacijama u našoj opštini. Vodičke ture obuhvataju kulturno-istorijske vrednosti starog gradskog jezgra Bele Crkve, ali i pešačke i biciklističke ture na atraktivnim lokacijama Belocrkvanskih jezera, Zagajičkih brda, Dumače, Deliblatske peščare , Labudovog okna, Malog peska, kao i reka, Nere, Karaš i Dunav .”- rekao je direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva, Novica Jovanović.

U okviru izlagačkog prostora Pokrajinske vlade, u ime upravljača, vd direktor JKP “Belocrkvanski komunalac ” Ivana Ristić Hubert sa svojim saradnicima predstavila je Predeo izuzetnih odlika "Karaš-Nera", najmlađe zaštićeno područje na našoj teritoriji, koje predstavlja veliku vrednost, ali i potencijal za različite edukativno-ekološke i turističke sadržaje. 

“U skladu sa temom ovogodišnje prezentacije, a to je aktivan odnos prema zaštićenom području, predstavili smo dve akcije koje su bila u okviru PIO “Karaš-Nera”. Naime,predstavili smo akciju tokom juna meseca ove godine kada su predstavnici JKP “Belocrkvanski komunalac” zajedno za učenicima Internacionalne gimanzije Thausend iz Češke Republike bili na Malom pesku i sakupljali smeće koje nesavesni građani ostavljaju na ovom području. Takođe, govorili smo i o saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bela Crkva, koja je rezultirala organizovanjem pešačke ture u dužini od 5 km na Malom pesku, u okviru obeležavanja Dana pešačenja u Srbiji.”- rekla je vd direktor JKP “Belocrkvanski komunalac” Ivana Ristić Hubert. 

Predstavnici Turističke organizacije Opštine Bela Crkva prisustvovali su i prezentaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam o ciklo turizmu i njegovom značaju, a cela jedna epizoda serijala o ciklo turizmu na teritoriji Vojvodine, koja će biti emitovana na kanalu RTV, posvećena je Beloj Crkvi i njenim prirodnim lepotama iz perspektive biciklista. Ovakav vid promocije je izuzetno značajan zbog toga što kroz teritoriju opštine Bela Crkva prolaze čak dve panevropske biciklističke rute Eurovelo 6 i Eurovelo 13.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31