Lokalna samouprava obezbedila poklone za đake prvake i novčanu pomoć za roditelje

Autor :  Sep 24, 2018

Prvog septembra u školske klupe na području Opštine Bela Crkva selo je 148 đaka prvaka. Lokalna samouprava opštine Bela Crkva i ove godine obezbedila je za sve đake prvake prigodne poklone kao i novčanu pomoć za roditelje.

Tim povodom zamenica predsednika opštine Milica Ujmanski, zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad “8 maj” Bela Crkva u sredu 19. septembra obišla je OŠ “Marko Stojanović” Vračev Gaj, OŠ “Mihail Sadoveanu” u Grebencu i OŠ “Đorđe Maletić” u Jasenovu, kao i područna odeljenja ovih škola. Zamenica predsednika opštine uručila je prvacima đačke torbe, dok su roditelji dobili vaučere u vrednosti od 2.500 dinara za kupovinu školskog pribora i 2.500 dinara za dodatno opremanje đaka prvaka, uz najlepše želje za uspešan početak školovanja.

Ova akcija je nastavljena i u četvrtak 20 septembra, kada su poklone dobili i prvaci u gradskim školama odnosno u OŠ “Žarko Zrenjanin- Uča” i OŠ “Dositej Obradović”. Zamenica predsednika opštine Bela Crkva Milica Uljmanski posetila je prvake u Kusiću u OŠ “Mara Janković” i u OŠ “Sava Munćan” u Kruščici. 

Prema rečima Zamenice predsednika opštine Milice Uljmanski ova praksa se pokazala kao dobra i ona će se nastaviti, jer roditeljima na početku školske godine svaka pomoć je dobrodošla, a lokalna samouprava Opštine Bela Crkva brine o najmlađim đacima. 

Reakcije roditelja i dece očekivano su dobre. Roditelji uglavnom kažu da će tih 5.000 dinara iskoristiti za kupovinu nedostajućih udžbenika, školskog pribora i opreme za školu. Deca su se posebno obradovala školskim torbama , roze i ljubičaste torbe dobile su devojčice, dok su dečaci dobili plave i zelene sa popularnim motivama iz dečijih bajki i crtanih filmova. 

Poslednjih dve godine dosta toga je urađeno na poboljašanju uslova boravka učenika u školama na teritoriji opštine Bela Crkva. Uz sufinansiranje lokalne samouprave opštine Bela Crkva i nadležnih pokrajinskih i republičkih institucija kompletno je renovirana zgrada područnog odeljenja OŠ “Đorđe Maletić ” u Dupljaji,a renoviran je i školski objekat u Dobričevu. Ove godine najveća osnovna škola u belockvanskoj opštini dobila je novo ruho. Naime, urađena je fasada OŠ “Žarko Zrenjanin- Uča” kao i ugradnja nove stolarije.

Novu školsku godinu OŠ “Dositej Obradović” započela je lepim vestima, Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje,propise i nacionalne manjine odobrena su im sredstva u visini od 4,9 miliona dinara za sanaciju grejanja kako u samom objektu škole tako i u školskoj sali. Takođe,ovaj projekat će se raditi uz sufinansiranje lokalne samouprave opštine Bela Crkva koja je obezbedila dodatnih milion dinara. Od posebnog je značaja realizacija projekta sanacije grejanja u sportskoj sali ove osnovne škole, jer osim učenika za nastavu fizičkog vaspitanja, nju koriste i mnogobrojni belocrkvanski sportski klubovi.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31