Leto u parku i Vesela varoš

Autor :  Avg 03, 2018

Manifestacija „Leto u parku“ koju organizuju Centar za kulturu Bela Crkva, Turistička organizacija opštine i Kancelarija za mlade toliko se dopada deci, da roditelji tvrde da bi kreativnih radionica i projekcija filmova trebalo da bude više. Naravno, dopada im se i muzički program za odrasle. Besplatne koncerte lokalnih izvođača kao i ostale sadržaje omogućila je lokalna samouprava.

Da mašta može svašta i da kreativnost nema granica, dokazuju žene iz udruženja “Vredne ruke Bele Crkve” i mališani koji učestvuju na kreativnim radionicama u Gradskom parku. Deca turista se smenjuju, a mališani iz Bele Crkve dolaze redovno. Jednoglasno tvrde da nikada nije dosadno jer “tete” uvek imaju neki novi materijal i zadatak za njih, a ono što naprave nose kao suvenir. Proteklog vikenda klinceze i klinci najviše su pravili leptire i bubamare.

-Seckaju, boje, lepe i veseli su dok to rade. Mislim da je naš cilj tu ispunjen, jer na lep način promovišemo leto u Beloj Crkvi, kaže Svetlana Mihajlović.

-Udruženje kreativaca “Mustre” već ima temu za radionicu koja će biti održana u četvrtak 2.avgusta. Tema će biti oživljavanje nekih davno zaboravljenih dečijih igara. Mi smo u obavezi da ispratimo zamisli organizatora radionica, i drago mi je što ću moći da vidim decu kako preskaču lastiš ili igraju neku drugu igru iz mog detinjstva, kaže Milica Knežević koordinatorka Kancelarije za mlade.

Razvoj kreativnosti u toku raspusta uz druženje, vožnja biciklima i rolerima u šetačkom delu ulice 1. oktobra, tobogani i drugi mobilijar u parku ili gledanje animiranih filmova u muzičkom paviljonu, umesto sedenja ispred računara, pun je pogodak za roditelje. Leto u parku i ove godine opravdava slogan “Vesela varoš”.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30