Članci poređani po datumu: Ponedeljak, 11 Decembar 2017
Ponedeljak, 11 Decembar 2017 09:41

U toku sanacija udarnih rupa na kolovozima

U okviru održavanja putne infrastrukture u opštini Bela Crkva, u toku su radovi na sanaciji udarnih rupa u gradu i naseljenim mestima.

Objavljeno u Vesti

Prva sredstva iz IPARD programa za ruralni razvoj biće usmerena na nabavku novih traktora i mehanizacije. Poljoprivrednici prve konkurse mogu da očekuju do kraja decembra.

Objavljeno u Vesti

Izmene Zakona o javnom redu i miru predviđaju veće novčane kazne za upotrebu pirotehničkih sredstava, u iznosu od 50.000 do 100.000 dinara, kaže direktor policije Vladimir Rebić.

Objavljeno u Vesti
Ponedeljak, 11 Decembar 2017 09:25

Od Nove godine 80.000 vaučera za sve građane

Građani Srbije će od 1. januara na raspolaganju imati 80.000 vaučera u vrednosti od 5.000 dinara, kojim država podstiče razvoj domaćeg turizma. Kako "Novosti" saznaju, ovo je prva tura, a nadležni očekuju da će do kraja 2018. godine taj broj biti veći. Turistički radnici u Srbiji više su nego zadovoljni kako je protekla ova godina, za koju kažu da je rekordna po broju domaćih i stranih gostiju, pišu novosti.rs.

Objavljeno u Vesti
Ponedeljak, 11 Decembar 2017 09:23

Koliko godišnjeg odmora zaista imamo?

Koliko zaposlenom pripada radnih dana godišnjeg odmora? Kada zaposlenom „propada“ neiskorišćeni godišnji odmor? Da li zaposlenom može da se plati naknada umesto korišćenja godišnjeg odmora? Šta ako poslodavcu ne odgovara da zaposleni baš tada ide na godišnji odmor? – Ovo su samo neka od pitanja koja se u praksi maltene svakodnevno javljaju kada je reč o godišnjim odmorima, a koja materija je regulisana Zakonom o radu, piše portal www.mojafirma.rs.

Objavljeno u Vesti

Mesečna novčana naknada za nezaposlene od prvog dana naredne godine ne može biti niža od 22.390 dinara, niti viša od 51.905 dinara. 

Objavljeno u Vesti