Učiteljice i vaspitačice o đacima prvacima

Autor :  Apr 30, 2018

Predškolsku ustanovu Anđelka Đurić posetili su predstavnici OŠ Dositej Obradović i uručili im zahvalnice za izuzetnu saradnju. Učiteljice budućih prvaka su sa vaspitačicama podelile važne informacije o dobroj pripremi i značaju redovnog pohađanja pripremnog programa za prvi razred.

Svesni da je polazak u prvi razred velika prekretnica kako budućem prvaku, tako i njegovom roditelju, zajedničkim snagama vaspitačice i učiteljice obavljaju sve pripreme, kako bi im taj veliki i važan dan ostao u najlepšem sećanju.

- Naša je škola širom otvorila vrata za sve buduće prvake i njihove roditelje i staratelje. Trudimo se da tokom cele školske godine negujemo dobar odnos sa vaspitačicama, često ih posećujemo sa našim učenicima i to su uvek tople i dirljive posete. Dan proleća, već tradicionalno proslavljamo zajedno uz puno muzike i igre. Uslovi za rad su nam sve bolji, unutrašnjost škole čista i uredna, kabineti opremljeni, a stručni kadar se permanentno usavršava za nove školske izazove. Testiranje budućih prvaka je u toku, pripremamo se svi za novine koje nas očekuju u prvom razredu i sve radimo timski. Spremni smo da učinimo najviše što možemo da se svi u školi osećamo udobno i prijatno i da se naši budući prvaci što brže i lakše adaptiraju na nove uslove, istakao je Andriano Juga direktor Oš Dositej Obradović.

Ako je sistem predškolskog vaspitanja kao društveno organizovanog vaspitno – obrazovnog procesa do te mere usavršen, kao što je slučaj sa vrtićima u Beloj Crkvi, onda smo svi na dobitku.

Ako je dete u predškolskom programu razvilo socijalne i moralne vrednosti, razvilo motorne sposobnosti, kultivisalo emocije i podstaklo kreativno izražavanje – onda je priprema dece za nastupajuće tranzicione i kompleksnije periode u njihovim životima dostigla najviši stepen razvoja, zaključak je nastavnica razredne nastave Oš Dositej Obradović.

Učiteljice već osmišljavaju interesantnu aktivnost kojom bi započele prvi školski dan, a u junu će dočekati buduće đake prvake na posebanom prijemu, njima i njihovim roditeljima u čast.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28