Belocrkvanski karneval promovisan u Rijeci i Opatiji

Autor :  Jan 30, 2018

Na tradicionalnom međunarodnom dečijem karnevalu u Rijeci učestvovalo je pet hiljada dece pod maskama u oko 70 grupa iz Hrvatske, Slovenije, Italije i “Belocrkvanske voćkice” - jedini predstavnik Srbije.

Domaćini su im ukazali toplo i srdačno gostoprimstvo i za sva 3 dana boravka organizivali obrazovno - turističke sadržaje. Na dan Svetog Save deca su bila u hramu Svetog Nikolaja i dobila paketiće.

Uz učešće na karnevalu učenike Oš “Dositej Obradović” članove karnevalske grupe “Belocrkvanske voćkice” primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, Generalni konzul Srbije Goran Petrović, posetili su i Srpski centar, astronomski centar, škole, i obišli predivne trgove i čuvenu luku sa zanimljivim plovilima.

- Poseban doživljaj naravno, bilo je učešće u zanimljivoj šarenolikoj povorci. Imali smo zapažen nastup obasipan ogromnim aplauzima uz uzvike podrške. Zanimljivo je da smo prvi put doživeli da nas iz publike obasipaju poklonima,tačnije slatkišima i osveženjem.Prepuni pozitivnih utisaka nastavili smo put Opatije gde smo takodje ucestvovalu u dečijoj karnevalskoj povorci koja je na sličan način obilovala dobrom zabavom, srdačnim ljudima i dobrom organizacijom. Posebno pohvaljujemo organizatore i našeg domaćina direktora Oš “Srdoči”, Ivana Vukića koji je sa svojim saradnicima učinio da nam ova poseta ostane u trajnom sećanju.Po rečima naše dece,nikada se nisu lepše proveli a gotovo svima je ovo bila prva poseta prijateljskoj Hrvatskoj, kaže učiteljica Jasmina Turturea.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28