ŠKOLA PLUS: Prekogranični učitelj kao promoter novih mogućnosti

Autor :  Sep 28, 2017

Stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju postao je neizostavan segment celoživotnog učenja i unapređenja kvaliteta rada nastavnika, profesora, učitelja, stručnih saradnika i direktora. O svom stručnom usavršavanju koje podrazmeva kako školske, tako i vanškolske aktivnosti, mora voditi računa svaki prosvetni radnik koji želi da unapređuje svoj rad, učini ga kvalitetnijim, kreativnijim, prijemčivijim za današnje učenike.

Rukovodstvo Škole plus iz Bele Crkve u svom šesnaestogodišnjem radu veliku pažnju posvećuje permanentnom,  doživotnom učenju, kao što su stručni skupovi, tribine, predavanja, letnje i zimske škole, seminari.

Sa Udruženjem učitelja iz Rešice, Rumunija ( Asociatia invatatorilor Caras – Severineni) imamo plodonosnu, prekograničnu saradnju dugu 15 godina. Za to vreme potpisali smo na desetine protokola o saradnji sa obrazovnim, formalnim i neformalnim ustanovama u Rumuniji a veoma smo ponosni na zvaničan memorandum sa Didaktičkom kućom ( rang školske uprave), od koje smo ove godine dobili i povelju o izuzetnosti u organizovanju i implementaciji stručnih seminara u Beloj Crkvi.

- Minulih dana prisustvovali smo velikoj manifestaciji u Karansebešu u Rumuniji,kao jedini predstavnici Srbije  a odnosi se na proslavu 20 godina uspešnog rada Udruženja učitelja iz Rešice. Na pomenutom skupu, na kojem su prisustvovali direktori uspešnih osnovnih i srednjih škola, direktorka Didaktičke kuće, generalni školski inspektori i preko 150 najaktivnijih učitelja i prosvetnih radnika Županije Karaš Severin, članovima Škole plus  uručena je specijalna plaketa za uspešnu medjunarodnu saradnju na polju obrazovanja. Plaketa nosi sa sobom veliku odgovornost i obavezu da nastavimo da razvijamo didaktičke kompetencije koje su mere znanja, veština i stavova i čije posedovanje doprinosi kvalitetnijem i upešnijem radu, a samim tim i uspešnijem, trajnijem i kvalitetnijem učenju, kažu u Školi plus.

 

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31