Češka delegacija u poseti Beloj Crkvi

Autor :  Avg 16, 2017

U trodnevnoj poseti Beloj Crkvi nalazi se delegacija regiona Hradec Kralove iz Češke Republike sa kojom postoji izuzetna saradnja. Osmočlanu delegaciju na čijem je čelu načelnik regiona dr Jirši Šćepan primili su predsednik SO Marjan Aleksić i predsednik opštine Darko Bogosavljević. U razgovorima je učestvovao i Igor Knežević direktor regionalne razvojne agencije Južni Banat, a glavna tema sastanka bila je upoznavanje sa turističkim potencijalima i mogućnosti saradnje u toj oblasti.

Delegaciju regiona Hradec Kralove činili su i Pavel Hečko i Karel Klima, članovi vlade regiona, Petr Nahlovski šef službe regiona, Tereza Nikličkova savetnica načelnika,  Petra Vesela članica odeljenja načelnika regiona, i mr Ivana Tomkova zadužena za spoljne odnose regiona.

- Ovo je moja prva poseta, govorili smo o tome šta je urađeno, ali još više o tome šta nam predstoji u saradnji. Saradnja u oblasti turizma, ribolov, biciklizam, sve to možemo da promovišemo u Češkoj, da radimo zajedničke projekte i na taj način da damo doprinos razvoju turizma u Beloj Crkvi. Sa druge strane, očekujemo vaše učešće na sajmovima turizma u Češkoj Republici, a kako bi turisti više znali o potencijalima Bele Crkve, promovisaćemo ih na našem sajtu, a tu su i primeri dobre prakse koji se mogu preneti na  saradnju Srbije I Rumunije, rekao je dr Jirši Šćepan.

Istorijske i ekonomske veze Češke Republike i opštine Bela Crkva imaju duboke korene i odličnu osnovu za nastavak saradnje.

-Svi stanovnici naše opštine znaju da smo najveću pomoć imali od Češke Republike, odnosno od regiona i partnerskih gradova. Poslednja velika investicija na revitalizaciji vodovoda omogućila je da u toku leta nismo imali ni jednu restrikciju, pa čak ni smanjenje pritiska što je za svaku pohvalu. Bilo je još puno projekata, a dolazak novoizabranog načelnika regiona Hradec Kralove u Belu Crkvu već u prvoj godini mandata govori da mogućnosti za saradnju ima i u budućnosti. Teme su bile promocija turizma, infrastrukturno opremanje jezera, a pozvali smo privrednike iz Češke da dođu i investiraju u industrijskoj zoni u Beloj Crkvi, ističe Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30