eBelaCrkva
eBelaCrkva

eBelaCrkva

Naplata parking mesta i parking prostora zaživela je u Beloj Crkvi. Za sada se naplaćuje samo u prvoj zoni u kojoj ima 238 parking mesta od zgrade opštine do pijace i na obalama jezera. Parking prostor se nalazi kod autobuske stanice i katoličkog groblja. Taksisti imaju posebna obeležena mesta i korišćenje istih regulišu kroz taksu koju plaćaju lokalnoj samoupravi. Ove godine od naplate parkinga preostalo je novca za uređenje parking prostora, taj posao će biti obavljen na proleće.

Udruženje odgajivača ukrasnih životinja "Gološijan" iz Bele Crkve organizovalo je prvu međunarodnu i četvrtu međugradsku izložbu ukrasnih životinja.

Pogledajte promotivni film Policijske uprave Pančevo o Savetovalištu za bezbednost, jedinom te vrste u zemlji.

Prva, svečana promocija ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Pegaz" u kategoriji kratkih priča, knjige "Valovi uzaludnosti" autora Zorana Bara, održana je u prepunoj sali čitaonice Narodne biblioteke u Beloj Crkvi.

U okviru održavanja putne infrastrukture u opštini Bela Crkva, u toku su radovi na sanaciji udarnih rupa u gradu i naseljenim mestima.

Prva sredstva iz IPARD programa za ruralni razvoj biće usmerena na nabavku novih traktora i mehanizacije. Poljoprivrednici prve konkurse mogu da očekuju do kraja decembra.

Prvi tim FK „BAK“ jesenji deo prvenstva u prvoj Južnobanatskoj ligi završio je na prvom mestu. Omladinska ekipa izborila je plasman među najboljih šest u kvalitetnoj ligi Vojvodine, a petlići su na Međunarodnom turniru u Aradu osvojili 4. mesto u konkurenciji 12 ekipa i ovog vikenda će započeti novi ciklus takmičenja u Mini Maksi ligi.

Centar za kulturu Bela Crkva pod pokroviteljstvom SO objavio je monografiju “Bela Crkva tri veka”, a njena promocija je održana u čitaonici Narodne biblioteke.