eBelaCrkva
eBelaCrkva

eBelaCrkva

Obeštećenje gradjana kojima je posle Drugog svetskog rata oduzeta imovina može da počne naredne godine preko obveznica čiji je rok dospeća 12 godina, a godišnja kamata dva odsto, rekao je danas direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.  

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice je raspisao konkurs za sufinansiranje aktivnosti, programa i projekata nacionalnih saveta nacionalnih manjina u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u AP Vojvodini za 2017. godinu.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji svoju delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije, za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme ili softvera.

Sve prepreke na putu ka sredstvima iz evropskih fondova za agrar su otklonjene i našim poljoprivrednicima bi prve pare mogle da stignu do kraja godine.

U trodnevnoj poseti Beloj Crkvi nalazi se delegacija regiona Hradec Kralove iz Češke Republike sa kojom postoji izuzetna saradnja. Osmočlanu delegaciju na čijem je čelu načelnik regiona dr Jirši Šćepan primili su predsednik SO Marjan Aleksić i predsednik opštine Darko Bogosavljević. U razgovorima je učestvovao i Igor Knežević direktor regionalne razvojne agencije Južni Banat, a glavna tema sastanka bila je upoznavanje sa turističkim potencijalima i mogućnosti saradnje u toj oblasti.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprava za veterinu ovaveštavaju građane da su preduzete mere u cilju sprečavanja širenja AKS na teritoriji naše zemlje, zbog novonastale situacije i pojave Afričke Kuge Svinja (AKS) u susednoj Rumuniji.

Kancelarija za mlade će unaprediti rad zahvaljujući sredstvima koja su odobrena po projektima. Jedan projekat će realizovati samo KZM, a drugi će biti realizovan u saradnji sa Tehničkom školom “Sava munćan”.

Brojne grupe školaraca u okviru ekskurzija posetile su Belu Crkvu poslednjih nekoliko nedelja. Minulog vikenda ovde su bili i gosti iz Ferijalnog saveza Smedereva, Smederevske Palanke i Novih Banovaca.oba.