Šta je spa tretman i kako se pripremiti?

Preporučujemo

Kada se umorite od silnih obaveza koje već po navici radite iz dana u dan, postoji nekoliko načina da se opustite i napravite svoje vreme za odmor. Jedan od sigurno najpopularnijih načina za relaksaciju su postali spa tretmani. Najčešći spa tretman je masaža. Ostale ponužene usluge kreću se od tretmana lica, manikira, pedikira i ostalih tretmana tela.

U svakodnevnom životu, važno je da prioritet date adekvatnom odmoru i kvalitetnom snu. Iako su odmor i san dve različite stvari, podjednako su važne za vaše emocionalno, mentalno i fizičko zdravlje. Spa tretmani imaju savremeni pristup zdravlju, što znači da gledaju na sve aspekte životnog stila, mentalnog zdravlja osobe i životne sredine i okruženja u kome se osoba nalazi. Suština je da kada odete na spa tretman, stresne situacije sa posla ili kod kuće ostavite iza vas i prepustite se trenutku gde je fokus na odmoru i relaksaciji.

Odlaskom na spa tretman imaćete osećaj da se nalazite u vašoj oazi mira i uživaćete u vremenu koje ste izdvojili samo za vas.

Razlozi zašto vam je potreban spa tretman

Povećava produktivnost

Postoji nešto uzbudljivo u uzimanju slobodnog dana da se opustite zbog čega se osećate kao potpuno nova osoba. Dobar izgled i zauzvrat se osećati dobro ne samo da doprinosi vašem raspoloženju, već i povećava nivo produktivnosti. Na običnom primeru, svež manikir i pedikir su podsetnik da je sve u redu – osećaj koji možete preneti i na obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Odvajanje dana da se posvetite sebi i vašem unutrašnjem miru može biti samo podsticaj koji vam treba da učinite više kada obavljate svoje svakodnevne rituale.

Oslobađa od stresa

Kada većinu vremena provodite na poslu ili radeći druge stvari koje izazivaju stres, neophodno je da pronađete vreme za odmor. Idealna prilika da to učinite je tako što ćete posetiti spa centar. Stres nije novost, u stvari, svi ljudi moraju da se nose sa njim u jednom ili drugom trenutku. Stres može izazvati glavobolju, napetost, anksioznost, razdražljivost, kao i druge negativne efekte ne samo na vaše telo već i na vaš um. Slobodan dan će vam poslužiti da se opustite i efikasno upravljate stresom. Usluge masaže i raznih tretmana koje nude spa centri pružaju veliko oslobađanje od stresa. Ovo je sasvim dobar razlog da izdvojite vreme za sebe i dopustite da uživate u čarima koje imate u sklopu spa tretmana.

Tretman u spa centru

Poboljšava protok krvi i cirkulaciju

Masaža stimuliše protok krvi povećavajući cirkulaciju na isti način na koji reguliše krvni pritisak. Ovo je korisno za vaše zdravlje i pomaže vašem telu u borbi protiv mnogih bolesti. Hidroterapija i masaža znatno ubrzavaju cirkulaciju i smanjuju krvni pritisak. Topla voda snižava krvni pritisak, dok masaža ubrzava rad srca, pa tako kombinacija ovih tretmana poboljšava vaše kardio-zdravlje.

Popravlja san

Na kraju dana, posle provedenog vremena u spa centru ćete sigurno brzo utonuti u san. Kada vam se telo opusti i prepusti relaksaciji doprineće boljem noćnom snu. Kada vam je telo hladno, vaš uobičajeni obrazac spavanja može da se poremeti. Dok će spa tretmani podići temperaturu vašeg tela i omogućiti da brže zaspite i odmorite se u toku noći bez ikakvih smetnja. Od kvaliteta sna zavisi kvalitet vašeg dana, zbog toga se možemo složiti da je ova stavka bitna jer ima mnogo pozitivnih aspekata na organizam.

Kako se pripremiti za spa tretman

Za odlazak na spa tretmane vam nije potrebna priprema koja će vam oduzeti puno vremena. Pre svega, prva stvar koju treba da uradite je da odaberete koji od ponuđenih spa centara želite da posetite. Da li će to biti spa centar u Novom Sadu, Beogradu ili u nekom centru u vašoj najbližoj okolini zavisi od vas i vaših želja. Najbolje je kada u obzir uzmete ponudu i usluge koju svaki centar nudi i odaberete onu koja je vama najviše primamljiva.

Ne zaboravite da ponesete kupaći kostim i sredstva za ličnu higijenu. Pod ličnom higijenom podrazumevamo šampon za telo i kosu. Mnogi spa centri u sklopu svoje ponude nude peškire, bademantil i papuče, pa su to stvari o kojima u većini slučajeva odlaskom na tretman ne morate da razmišljate.

Kada je u pitanju vreme korišćenja saune i ostalih tretmana, potrudite se da poštujete preporučeno vreme. Dugo sedenje u sauni na toploti može da dovede do zdravstvenih smetnji poput vrtoglavice, pregrejavanja tela pa čak i do gubitka svesti. Poštivanjam propisanog vremena ćete izbeći da vam se desi neka od navedenih situacija.

Zaključak

Sasvim je u redu kada imate potrebu za odmorom da uzmete slobodno vreme i priuštite sebi nekoliko sati za relaksaciju i opuštanje. Zaposleni u spa centru će vas uputiti u sve detalje sa kojima treba da se upoznate pre korišćenja spa usluga. Priprema za ovakve vrste tretmana ne iziskuje vreme, pa tako uz vaše lične stvari koje su vam jedino potrebne, sve ostalo već imate u sklopu. Finalni korak je – uživanje u tretmanu.

- Advertisement -spot_img

Poslednje objave