Tri najbolja sporta na otvorenom za decu

Preporučujemo

Većina dece voli da se bavi nekim sportom; uživaju da provode vreme napolju i da se zabavljaju sa svojim prijateljima. Ali, kada je u pitanju izbor najboljeg sporta za svoju decu, mnogim roditeljima je teško izabrati samo jedan. Preplavljeni su mogućnostima, opcijama i prednostima. Ako ste jedan od njih, evo nekih sportova koje biste trebali uzeti u obzir.

Bejzbol i softbol

Više od jednog veka deca su opsednuta ovim sportom i sanjaju da postanu igrači bejzbola. Dakle, zašto im ne pomoći da počnu rano. Deca od pet godina mogu da počnu da igraju T-ball, nakon toga prelaze na softbol i završavaju sa hardbolom, inače zvanim bejzbol. Da li ste znali da su skoro tri miliona dece u SAD članovi Male lige? Dužina sezone zavisi od zemlje u kojoj živite, ali u većini oblasti traje tri meseca. Bejzbol može pomoći vašoj deci da poboljšaju fizičku snagu, koordinaciju ruku i očiju i ravnotežu.

 

Fudbal

Iako se čini da je fudbal popularniji u nekim drugim okruzima, to je zapravo sport koji se najčešće igra u SAD. Omladinska fudbalska organizacija SAD broji skoro tri miliona članova. Deca od četiri godine mogu da počnu da vežbaju i igraju fudbal, a odličan je izbor za decu koja imaju problem sa pažnjom, održava ih zaokupljenim i fokusiranim na igru. Kao i svaki sport, fudbal ima nekoliko zdravstvenih prednosti, kao što su kardiovaskularna izdržljivost, snaga mišića, fleksibilnost, koordinacija i kontrola težine.

 

Biciklizam

Svako dete pamti učenje kako da vozi bicikl. U početku je koristio točkove za treniranje kao pomoć, ali ubrzo je i njegov krenuo. Ovo je prvo iskustvo nezavisnosti i slobode. Osim što je zabava, biciklizam je odličan oblik vežbanja. Iz bezbednosnih razloga, preporučuje se da deca ne koriste višebrzinske bicikle, planinske bicikle ili bicikle sa pauzama za ruke do devete godine. Biciklizam će ojačati njihove noge, poboljšati koordinaciju i ravnotežu i pomoći u borbi protiv težine.

- Advertisement -spot_img

Poslednje objave