Držite stomatologa podalje pomoću ovih saveta

Preporučujemo

Da li ste jedan od onih koji veruju da su preventivne metode važnije od lečenja bolesti ili situacije koja se već dešava? I ja sam! Ako ste i vi, to čini nas dvoje – najmanje! Kada je u pitanju zdravlje vaših zuba, čvrsto verujem da je korišćenje ovih metoda moguće držati stomatologa podalje. Ako ste voljni da ih isprobate, možda ćete imati koristi od toga. U svakom slučaju, opisani tretmani i metode su efikasni i koštaće vas samo malo vašeg vremena i novca da ih isprobate.

Isperite usta nakon jela

Ako želite da sačuvate zube, obavezno isperite usta nakon obroka. To možete lako da uradite posle svakog obroka, bez obzira gde se nalazite, samo ako naručite čašu vode ili popijete malo vode posle obroka. Ovo je veoma jeftin, ali veoma efikasan lek za mnoge bolesti usta i zuba, pa se potrudite da ga isprobate. Takođe je odlična ideja da popijete malo vode posle crnog čaja ili kafe, jer će sprečiti mrlje na zubima.

Grgljajte slanom vodom

Grgljanje slane vode ima mnoge prednosti kojih su znali i naši preci. Pomešajte jednu kašiku soli sa čašom tople vode i ispirajte grlo dva puta dnevno. Ne samo da će to sprečiti propadanje vaše gleđi, već će i isprati usta od svih bakterija i plaka.

Operite zube ujutru i pre spavanja

Ako želite da vaši zubi budu lepo izgledali i što je još važnije zdravi, obavezno perete zube najmanje dva puta dnevno. Najvažnije vreme kada treba da operete zube je rano ujutru nakon buđenja, jer će to pomoći da se uklone bakterije koje su rasle u vašim ustima tokom noći; i uveče, pre spavanja, jer će ukloniti sve komadiće hrane koji mogu ostati preko noći u ustima. Naravno, ako imate vremena i volje da perete zube u drugo doba dana, više se nego savetuje da to učinite – jer ne postoji takva stvar kao što je pranje zuba previše!

Koristite konac i interdentalne četke

Korišćenje konca i interdentalnih četkica zaista može pomoći vašim zubima da ostanu zdravi i jaki. Uglavnom, hrana koju uklanjate četkicom za zube neće uticati na zdravlje vaših zuba. Međutim, to su delovi do kojih ne možete lako doći. Zato koristite konac i interdentalne četkice kako bi vaši zubi bili zdravi i jaki.

- Advertisement -spot_img

Poslednje objave