4 saveta koji će olakšati prehladu

Preporučujemo

Ako ste se ikada mučili sa izlečenjem obične prehlade, znate koliko simptomi obične prehlade mogu biti dosadni. Postoji mnogo načina na koje možete olakšati prehladu, ali kada ste isprobali mnogo različitih vrsta lekova koji bi mogli pomoći, a ništa ne pomaže, naravno, bićete frustrirani. U slučaju da ranije niste probali ove lekove, obavezno ih isprobajte, jer mogu pomoći u lečenju vašeg problema. Takođe ću pokušati da vas upoznam sa nekoliko posebnih saveta koji će preokrenuti obične prehlade i lečiti je starim receptima, ali na nov i inovativan način, pa čitajte dalje!

Čaj od nane

Čaj od nane je odličan za svaku prehladu jer će miris pomoći u ublažavanju simptoma, a toplina čaja će ublažiti bolno grlo koje možda imate. Mnogi ljudi širom sveta praktikuju ovaj vekovni recept, a to je nešto što su čak i naše bake i deke efikasno koristili protiv prehlade. Ako želite da mu dodate tvist, možete uzeti ulje od peperminta i nakapati nekoliko kapi pod tušem. Miris u kombinaciji sa toplom parom pomoći će da se oslobodite začepljenih sinusa, a vi ćete moći bolje da dišete.

Supa

Supa ima mnogo prednosti kada je u pitanju obična prehlada, pa se pobrinite da bude na vašem repertoaru kada navedete stvari koje će vam pomoći u lečenju prehlade. Supa je odlična jer je hranljiva, pomaže u ublažavanju bolova u grlu i pomaže kod začepljenih sinusa. Međutim, ako niste ljubitelj kuvanja, isti efekat možete postići i sa nekim osušenim začinima u toploj vodi, jer vam fiziološki rastvor pomaže kod prehlade.

Beli luk

Beli luk je odličan, a ima i mnoga korisna svojstva koja će vam pomoći da izlečite prehladu, izlečite bilo koju prehladu, a ima i neka antibakterijska svojstva. Međutim, nisu svi ljubitelji belog luka. Ako i dalje želite da dobijete sve prednosti od njega, ali ne želite da ga jedete – ne brinite. Ovaj problem možete lako rešiti gutanjem komadića belog luka kao da su tablete. Samo ih iseckajte na manje komade i uživajte u svim prednostima belog luka.

Slana voda

Grgljanje slanom vodom jedan je od prastarih recepata koji pročišćava grlo, leči svaku prehladu i pruža trenutno olakšanje. Čak i ako je to samo na kratko, ovaj recept će izbaciti sve bakterije iz vaših usta u odvod. Za najbolje efekte pridržavajte se ovog recepta: pomešajte dve kašike jabukovog sirćeta i jednu kašiku soli u čaši tople vode. Rešenje ima loš ukus, ali pomaže kod obične prehlade. Pazite da ga nikako ne progutate, samo ga isperite kroz usta i grlo oko minut, pre nego što ga ispljunete. Uskoro ćete osetiti olakšanje.

- Advertisement -spot_img

Poslednje objave