Odštampajte ovu stranicu

Ministar Udovičić posetio Belu Crkvu

Autor :  Mar 05, 2019

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u okviru programa obilaska loakalnih samouprava širom Srbije obišao Belu Crkvu. Teme razgovora sa čelnicima opštine bile su obnavljanje i izgradnja sportskih objekata, kao i promovisanje turizma kroz sportske aktivnosti.

Prilikom posete Osnovne škole "Dositej Obradović" u Beloj Crkvi ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da se i ove godine nastavlja sa doniranjem rekvizita i opreme školama u Srbiji. Ove godine je cilj da se taj broj svede na 25 odsto škola u kojima će biti zanovljena oprema. To podrazumeva nove table, golove, obruče, mreže za odbojku i po 40 lopti i po 10 lopti za svaki kolektivni sport.

Predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević je sa ministrom razgovarao o daljoj saradnji i mogućnostima proširenja iste.

Andrijano Juga,direktor Osnovne škole "Dositej Obradović" u Beloj Crkvi zahvalio je ministarstvu na donaciji i naglasio da će to itekako koristiti i učenicima, ali i onima koji koriste salu u ovoj obrazovnoj ustanovi. 

 

Cilj Ministarstva omladine i sporta je da se širi baza sistema školskog sportu. Udovičić je napomenuo da je to do sada bilo uspešno, i da je za četiri godine taj broj dupliran, pa je sada u sistemu 170 hiljada dece.