Konstituisan novi saziv Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine

Autor :  Dec 10, 2018

U Beloj Crkvi konstituisan je novi saziv Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

Za predsednicu Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine na sednici održanoj 01.12.2018. godine  u Beloj Crkvi, izabrana je gospođa Ljiljana Stehlik.

Gospođa Ljiljana Stehlik je na izborima za nacionalne savete bila nosilac liste Zajednica Čeha u Srbiji. 

Na konstitutivnoj sednici potvrđeno je 15 mandata članovima češkog Nacionalnog saveta. Odmah nakon konstitutivne, održana je i izborna sednica na kojoj su izabrani predsednik i potpredsednik Nacionalnog saveta kao i predsednik i članovi Izvršnog odbora. Za predsednicu Nacionalnog saveta izabrana je gospođa Ljiljana Stehlik a za potpredsednika gospodin Štefan Klepaček.

Novi predsednik Izvršnog odbora je gospodin Šiman Irović dok su za članove izabrani gospođa Ivana Razumenić, gospodin Anton Stehlik, gospođa Ivana Ristić Hubert i gospođa Boženka Irović.Gospođa Ljiljana Stehlik, novoizabrana predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, u svom obraćanju zahvalila se Savetu na podršci i obavezala da će se u svom radu zalagati za afirmaciju čeških  kulturnih vrednosti i podršku novim idejama te podsticanju permanentnog razvoja.

Akcenat će staviti ne samo na očuvanje kulturnog nasleđa,  već i na poboljšanje kvaliteta kulturnih i umetničkih programa i projekata, kroz povećanje umetničkih sadržaja u kulturnoj ponudi te razvijanje i usavršavanje programa koji promovišu kulturni turizam. Inovativnost sadržaja u oblasti kulture, obrazovanja i informisanja, kao i uključivanje mlađe češke populacije, jedan je od prioriteta.

Programi u oblastima obrazovanja, kulture, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma biće koncipirani tako da objedinjavaju  potrebe Čeha na prostoru Srbije.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30