Podvodni fotografi iz Bele Crkve najbolji na takmičenju

Autor :  Sep 15, 2018

U organizaciji Saveza podvodnih aktivnosti Republike Srbije, Saveza podvodnih aktivnosti Vojvodine i kluba domaćina KPA „Bela Crkva“ na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi u subotu, 8. septembra održan je Kup Srbije i Prvenstvo Vojvodine u podvodnoj fotografiji. Ove godine na takmičenju je zabeležen najveći broj učesnika do sada, a žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje fotografije.

Na takmičenju su učestvovali klubovi iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Subotice, Sombora i Bele Crkve, koji su se takmičili u dve klase: DSLR i Kompakt aparati. Takmičari su imali 4 sata na raspolaganju da snime podvodne fotografije i da nakon izlaska iz vode kartice sa fotografijama (maksimalno 100 fotografija) predaju žiriju.

Od predatih fotografija svaki takmičar je imao obavezu da izabere i preda tri fotografije za žiriranje i to po kategorijama: Ambijent, Makro i Riba.

Takmičari KPA“Bela Crkva“ su i ove godine opravdali svoje umeće i zasluženo ekipno U KLASI KOMPAKT APARATI zauzeli prvo mesto ispred, takođe dobrih fotografa RK „Roniti se mora“ Bela Crkva i SDT „Svet ronjenja“ iz Pančeva.

Za najbolju fotografiju takmičenja proglašena je fotografija Marka Lazarevića iz KPA „Bela Crkva“. Marko Lazarević je najuspešniji belocrkvanski podvodni fotograf, koji je osvojio brojne pehare i medalje, a već pet godina nalazi se među najboljim podvodnim fotografima u Srbiji u kategoriji kompakt aparata. Na prvenstvu Vojvodine i KUP-u Srbije, Markova fotografija je već drugi put proglašena za najbolju u konkurenciji obe kategorije(DSLR i KOMPAKT).

„Uslovi su bili dobri što se tiče vremena, nije bila baš najbolja vidljivost u vodi, trudio sam se da iskoristim maksimalno sunčevu svetlost koja je bila u tom trenutku da bih uspeo da uhvatim dobar kadar. Imao sam sreće da naiđem na zmiju (ribaricu) koja je tog trenutka lovila hranu i bila raspoložena za fotkanje. Atmosfera je bila odlična, bilo je dosta takmičara, osim zvaničnog dela, družili smo se tokom celog dana.“– rekao je Marko Lazarević.

Učesnici takmičenja su svojim znanjem i tehnikom napravili odlične podvodne kadrove i još jednom prikazali bogat podvodni svet Gradskog jezera, a KPA „Bela Crkva“ pobrinuće se da fotografije stignu i do šire publike jer redovno organizuju izložbe najlepših podvodnih fotografija.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31