Održan godišnji koncert gradskog hora "Bella musica"

Autor :  Jun 25, 2018

Muzika za sva vremena bila je tema godišnjeg koncerta gradskog hora „Bella musica“, pa je publika mogla da čuje širok opus u izvođenju solista i hora.

Svake godine program Belocrkvanskog karnevala obogati koncert hora koji uz podršku lokalne samouprave radi i pronosi ime Bele Crkve na Međunarodnim festivalima, sa kojih donose priznanja.

Izuzetno je veliki broj kompozicija koje spadaju u kategoriju muzika za sva vremena, profesori Danijela i Nenad Jokanović i nastavnica Gordana Nikolić dugo su birali repertoar, a da je izbor bio pravi pokazale su reakcije publike – burni aplauzi i poneka suza.

Izvedene su starogradske pesme, profesori Nenad Jokanović, Zoran Šarbanović i muzički saradnik Željko Šarbanović odsvirali su i dva kola kako bi publiku potsetili da je kolo uvršteno na Uneskovu reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva i predstavlja veliko priznanje bogatstvu srpske kulturne baštine.

Gost na koncertu, kao i svake godine bio je prof. Nikola David tenor i kantor, koji je u ponedeljak u Sali Muzeja održao i solistički koncert. Solo munere su pevale i Snežana Tanasković, Tanja Sekulić, Valentina Votipka Tot, Ljubina Šupić, Danijela Stamenković i Biljana Stanisavljević.

Deo koncerta bio je posvećen i muzici koja nas vezuje za SFRJ i čini se da je upravo taj deo publika primila sa najviše emocija.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30