Klub borilačkih veština "Alfa" iz Bele Crkve organizuje kurseve samoodbrane

Autor :  Apr 07, 2018

Članovi kluba borilačkih veština “Alfa” iz Bele Crkve i ove godine osvajaju medalje na raznim turnirima i organizuju početne i napredne kurseve samoodbrane.

Godina je počela u znaku osvajanja dve zlatne i četiri srebrne medalje na Otvorenom prvenstvu Srbije u Sandi – disciplini ful kontakta, koje je održano u Somboru. Pre desetak dana, na Međunarodnom turniru u Light Sandi u velikoj konkurenciji borici iz Bele Crkve osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

- Zbog gustog rasporeda takmičenja propustili smo učešće na turniru u Brazilskoj džiu džici u Vršcu, ali smo se pojavili i bodrili drugare. Ovakav potez proističe iz našeg načela da nije samo važno učestvovati i osvojiti medalju, već pre svega da se družimo, ostvarimo nova prijateljstva i da naši članovi postanu dobri ljudi, što je glavni moto KBV “Alfa”, kaže trener Marko Bojat.

Nakon akcije besplatnih seminara samoodbrane za žene, koje je KBV “Alfa” održavao prethodnih meseci pod motom “STOP NASILJU NAD ŽENAMA”, organizovan je i prvi jednomesečni osnovni kurs samoodbrane za devojke, a od aprila će početi tromesečni napredniji kurs samoodbrane.

Na kursu samoodbrane se rade najjednostavnije tehnike za samoodbranu koje su veoma delotvorne i na iznenađenje svih devojaka koje su došle na obuku, ne zahtevaju veliku snagu da bi se efikasno primenile.

- Ne treba niko da se stidi ili ustručava da dođe na kurs jer se nikada ne zna u kakvoj situaciji mogu devojke i žene da se nađu. Tada primena ovih tehnika može biti od presudnog značaja, ističe Marko Bojat.

Osim za kurs samoodbrane, u toku je i upis novih članova za Aikido, mešovite borilačke veštine (MMA, sportska džiu džica, BJJ, thai boks, Kapap, Nippon kempo karate…), streličarstvo, obuku za FTO i telohranitelje i Airsoft.

Prijave se primaju u toku treninga u sali Doma za decu i omladinu “Vera Radivojević” ponedeljkom, sredom i petkom od 19-21sat.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31