KUD "Đorđe Maletić" proslavio tri godine rada

Autor :  Mar 20, 2018

Članovi KUD „Đorđe Maletić“ održali su veče folklora u prepunoj Sali u Jasenovu. Spretno izvođenje, bogat repertoar, zanimljive koreografije i nošnje doprineli su da publika bude odlično raspoložena i da bride dlanovi od aplauza.

Pre tri godine nakon duže pauze u Jasenovu je obnovljen rad KUD „Đorđe Maletić“ u kom danas igra više od 70 članova u četiri grupe.

 

Na koncertu povodom trećeg rođendana igrali su koreografije iz okoline Leskovca, Niša, Bosilegradskog Krajišta, Gornje Pčinje i Banatske i Vlaške igre. Za folklor se sve više interesuju i stariji, pa se može očekivati da uskoro bude formirana i grupa veterana.

- Deca su nam talentovana i vredna, koreograf Zoran Dimković iz Vršca uložio je puno truda u radu sa našom omladinom i taj trud je publici predstavljen. Naši članovi su bez obzira na uzrast sa nestrpljenjem čekali da izađu na binu, jer treme više nema, pa su članovima porodice i komšijama igrali sa zadovoljstvom. Bili su nasmejani, opušteni i posle koncerta presrećni, pa sam i ja kao predsednik društva veoma zadovoljan i zahvalan svim članovima i koreografu na trudu da se očuva tradicija i da ovakvim izvođenjem zainteresuju i mlađe da se učlane u naše društvo, kaže Luka Rosić predsednik KUD „Đorđe Maletić“.

Prošle godine KUD „Đorđe Maletić ” iz Jasenova osvojilo je treće mesto i bronzanu povelju na 56. Muzičkom festivalu dece Vojvodine u Bačkoj Topoli. Takmičenje je održano u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. Na takmičenju učestvuju i ove godine, samo dan pre koncerta igrali su u Vršcu i plasirali se za drugi krug takmičenja koji će biti održan narednog meseca u Pančevu.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30