eBelaCrkva

eBelaCrkva

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini.


Cilj Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini jeste unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Predmet Konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i  opreme za pčelarstvo.

Tekst konkursa možete pronaći OVDE

Zbog velikog interesovanja sugrađana za nastup Bogdana Ilića, muzičara, jutjubera, gejmera i zabavljača, poznatijeg kao Baka Prase, u Vršcu, Centar Milenijum poziva sve zainteresovane da na vreme obezbede ulaznice.


Nastup je zakazan za 31. mart u Kongresno-muzičkoj dvorani Centra Milenijum, sa početkom od 19 časova.

Bogdan Ilić (Baka Prase) karijeru je izgradio na YouTube kanalu na kom trenutno ima preko milion pratilaca. 

Cena ulaznice: 600 dinara.

Prodaja ulaznica: Turistička agencija Millennium Travel (Poslovna kula Millennium). Prodaja ulaznica počinje u sredu 20. marta. Radno vreme: Radnim danima od 9 do 17 h. Informacije: 800 – 307 , www.millennium.rs i na društvenim mrežama.

 
 

Nacionalna služba za zapošlјavanje filijala Vršac, u saradnji sa lokalnom samoupravom, održala je prezentaciju aktivnih mera zapošlјavanja za 2019. godinu, koje se finansiraju iz budžeta Republike.

Članovi Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ Marko Lazarević i Slobodan Savatović sa svojim podvodnim fotografijama učestvovali su u takmičarskom delu Međunarodnog festivala podvodnog filma i fotografije u Pančevu, odnosno izboru za najbolju podvodnu fotografiju i ostvarili odlučne rezultate.

Dejan Đurić predsednik KUD Belocrkvanske  mažoretkinje izabran je za potpredsednika Evropske mažoret asocijacije.

Na zahtev Mesne zajednice Jasenovo lokalna samouprava opštine Bela Crkva inicirala je zamenu dotrajalih drvenih bandera i u ovom naseljenom mestu.

Decenijama unazad u vreme takozvanih belih poklada Grebenčani spremaju fašanke, po ugledu na karnevale koji su organizovani u Beloj Crkvi od 1828. a, naročito od 1911. godine pa do Drugog svetskog rata.

U sedištu Južnobanatskog upravnog okruga održan je sastanak načelnika banatskih upravnih okruga na temu bolesti afričke kuge svinja.