eBelaCrkva

eBelaCrkva

Organizovana akcija sakupljanja otpadne ambalaže od iskorišćenih sredstava za zaštitu bilja na teritoriji opštine Bela Crkva biće 28. juna.

Opštinska uprava Bela Crkva obaveštava javnost da je izdat Nalog za dezinsekciju „EKO-SAN  PLUS“ DOO iz Zemuna za izvršenje usluge suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji opštine Bela Crkva.

 

Proteklih mesec dana  profesori i učenici Belocrkvanske  gimnazije i ekonomske škole obilazili su  osnovne škole na teritoriji opštine Bela Crkva i prezentovali način i uslove školovanja u ovoj elitnoj ustanovi. 

Izložba “Fight or flight” mladog akademskog vajara Nenada Milovanovića otvorena je u čitaonici Narodne biblioteke u Beloj Crkvi.

Prema prognozi meteorologa, objavljenoj na portalu Vojvodinameteo.rs, narednih dana očekuje nas uglavnom oblačno vreme ali sa manje kiše.

Takmičari KPA „Bela Crkva“ Dušan Mihajlović i povratnik u takmičarski pogon posle duže pauze Marko Lazarević, ostvarili su izuzetan rezultat na Državnom prvenstvu i Otvorenom prvenstvu Vojvodine u statičkoj i dinamičkoj apnei.

Dan Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, obeležen je u Beloj Crkvi, u Gradskoj biblioteci.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) raspisalo je Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti kulture.