Članci poređani po datumu: Četvrtak, 18 April 2019

Zavod za javno zdravlje Pančevo, devetu godinu zaredom, organizuje foto konkurs i izložbu ekološki angažovanih fotografija posvećenih Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine, a ovogodišnja tema je  “Povratak prirodi”.


Želimo da ukažemo na neophodan povratak prirodi i očuvanju biljnog i životinjskog sveta, za akcentom na važnost svog živog sveta i važnost unapređenja kvaliteta vazduha. Cilj nam je da istaknemo da ljudi nisu sami na ovome svetu, da u prirodi moramo poštovati sav život, i da je potrebno da se iz svog urbanog, modernog, virtuelnog, tehnološki često prenatrpanog  sveta – vratimo prirodi.

Zamišljeno je da izložba bude koncipirana od fotografija prirode Srbije u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije. Mesta na kojima se ogleda sva lepota Srbije, obnavljajuća, lekovita moć njene prirode, živi svet koji je tu pored nas, ali i mesta na kojima vazduh ima boju, voda neprijatno miriše i na fotografiji, otpad pravi „spomenike“.

Prihvataće se fotografije koje se odnose na sve segmente životne sredine Srbije.

Foto konkurs se sprovodi prema Pravilniku Foto saveza Srbije, učešće je BEZ KOTIZACIJE, a rok za prijem radova je 12.maj.

Propozicije i prijavni list mogu se naći i na sajtu Foto saveza Srbije www.fotoss.org

Fotografije za izložbu nakon isteka roka za prijem fotografija bira selektor Miroslav Predojević,majstor fotografije Foto saveza Srbije.

 Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografije mladih do 16 godina  i Izložba fotografije odraslih autora, biće deo Međunarodnog BUDI festivala u Pančevu, a organizuje se pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije (2019/44).

Naslovna fotografija: Aleksandar Buđevac „Vesna”

Objavljeno u Vesti

Izložba slika akademskog slikara Ivana Blanuše, otvorena je u Gradskoj galeriji u Beloj Crkvi do 9. maja.

Objavljeno u Vesti

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO), u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza" koji finansira Vlada Švedske i ove godine raspisala konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih" koji je za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija otvoren od 15. aprila do 15. oktobra 2019. godine.


Teme konkursa su: EU integracije, zaštita životne sredine, unapređenje poslovne klime, prevencija i upravljanje vanrednim situacijama, kао i rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou. Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

U okviru konkursa "Drugačije od drugih" biće dodeljeno ukupno pet nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Nada Gogić (RTS), Veselin Simonović (Blic), Zoran Sekulić (Fonet), Vladan Samardžić (Večernje novosti) i Srđan Bošković (Radio Beograd 1).

Priloge treba poslati Službi za informisanje SKGO elektronskim putem na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili poštom na adresu STALNA KONFERENCIJA GRADOVA I OPŠTINA – Služba za informisanje, Makedonska 22/VIII,  11000 Beograd, sa naznakom – MEDIJSKI KONKURS „DRUGAČIJE OD DRUGIH“.

Objavljeno u Vesti