Članci poređani po datumu: Petak, 02 Mart 2018
Petak, 02 Mart 2018 13:19

UPOZORENJE: Stiže ledena kiša!

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) do kraja dana očekuje nas ledena kiša.

Objavljeno u Vesti

U Beloj Crkvi je održana 15. redovna sednica SO Bela Crkva. Pred odbornicima je bilo pet tačaka dnevnog reda, sve odluke usvojene su velikom većinom glasova. U radu je učestvovalo 28 od ukupno 33 odbornika. Najviše diskusija bilo je u toku pretresa predloga odluke o davanju apoteke u zakup.

Objavljeno u Vesti

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u 2018. godini od šest prijavljenih sumnji dva slučaja su laboratorijski potvrđena (Pančevo), jedan je klasifikovan kao verovatan slučaj (Dolovo), dok su tri sumnje odbačene i nije bilo smrtnih ishoda među obolelima od malih boginja.

Objavljeno u Vesti

Povodom 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite, u sedištu Južnobanatskog upravnog okruga, održana je svečana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije u proširenom sastavu.


- Okupili smo se danas da skrenemo pažnju na važnost i vitalni značaj civilne zaštite i razvijanja svesti o značaju pripremljenosti za preventivne i samozaštitne mere i postupke u slučaju elementarnih nepogoda, kao i drugih nesreća i opasnosti, i u čast specijalizovanih jedinica civilne zaštite, pripremljenih i obučenih za najsloženije poslove zaštite i spasavanja stanovništva, materijalnih dobara i životne sredine.Nesreće i katastrofe se mogu dogoditi svuda i u svakom momentu, i zato pred civilnom zaštitom, kao i pred celokupnim sistemom zaštite i spasavanja u Republici Srbiji stoje novi izazovi, istakla je načelnica Danijela Lončar komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.

Objavljeno u Vesti