Članci poređani po datumu: Četvrtak, 04 Oktobar 2018
Četvrtak, 04 Oktobar 2018 14:20

Pobeda - mesto kulture i zlatnih alata

Nakon tri dvodnevne sesije edukativnih radionica pozlaćivanja održanih tokom septembra meseca, u subotu 29. septembra 2018. otvorena је izložba "Zlatni alati", u bivšoj "Pobedi".

 

Objavljeno u Vesti
Četvrtak, 04 Oktobar 2018 14:18

Dan oslobođenja Bele Crkve - praznik slobode

Svečanim polaganjem venaca na spomenik ruskim vojnicima palim u borbi za oslobođenje Bele Crkve u Ruskom parku i na spomenik žrtvama fašizma u Gradskom parku i ove godine je obeležen 1. Oktobar, Dan oslobođenja Bele Crkve.

Objavljeno u Vesti

Povodom obeležavanja Svetskog dana srca, ove godine pod sloganom “OBEĆAVAM DA… za moje srce, za tvoje srce, za sva naša srca” Dom zdravlja “Bela Crkva” sproveo je besplatne preventivne preglede u gradu i u selima.Tokom ovih pregleda svi zainteresovani mogli su da provere rad srca, krvni pritisak, kao i nivo šećera u krvi,ali i da dobiju korisne saveta.

Objavljeno u Vesti
Četvrtak, 04 Oktobar 2018 14:13

Izložba "Putovanja tri objektiva"

Tomislav Peternek, Goran Kukić i Igor Mandić, u izložbenom prostoru „Bele galerije“ predstavili su deo svoje bogate fotografske kolekcije. Izložba pod nazivom „Putovanja tri objektiva“,prikazuje doživljaje autora sa putovanja širom sveta i atipične svakodnevne situacije.

Objavljeno u Vesti
Četvrtak, 04 Oktobar 2018 14:11

Svetski dan turizma obeležen i u Beloj Crkvi

Najmlađima su podeljeni baloni i jabuke, a nije izostalo ni upoznavanje prisutnih sa današnjim datumom, kao i sa turističkom ponudom naše opštine.

Objavljeno u Vesti

U organizaciji 'Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Bela Crkva u Omladinskom klubu otvorena je izložba fotografija „Balkanski zeleni pojas“.Izložba se realizuje u okviru proslave Dana zelenog pojasa, a fotografije prikazuju vrednosti koje se mogu videti samo u ovom delu Evrope.

Objavljeno u Vesti
Četvrtak, 04 Oktobar 2018 14:05

Počelo anketiranje poljoprivrednih gazdinstava

Republički zavod za statistiku (RZS) počeo je anketiranje 120.000 poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji.
Objavljeno u Vesti

Republički fond za zdravstveno osiguranje pustio je u rad prvu info-liniju na kojoj će zainteresovani građani moći da dobiju neophodne informacije u vezi sa lečenjem dece i odraslih u inostranstvu.

Objavljeno u Vesti

Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, prisustvovala je drugom sastanku Radne grupe za saradnju sa upravnim okruzima i koordinaciju inspekcijskog nadzora u AP Vojvodini.

Objavljeno u Vesti