Članci poređani po datumu: Ponedeljak, 01 Oktobar 2018
Ponedeljak, 01 Oktobar 2018 10:45

Pred nama je "Miholjsko leto"

Prema najavama meteorologa u Srbiji će u oktobru vreme biti iznenađujuće toplo za to doba godine, a prema RHMZ-u, do sredine meseca najviše dnevne temperature često će biti iznad 20 stepeni Celzijusa.

Kako najavljuje RHMZ, do 17. oktobra najviše moguće dnevne temperature biće između 20 i 24 stepena, a najniže između osam i 12 stepeni.


Potom se može očekivati zahlađenje, ali temperature do kraja meseca, kako se navodi, ne bi trebalo da se spuste do nule.

U odnosu na poslednje dane septembra, već početkom oktobra biće toplije za čak sedam stepeni, temperature će se kretati iznad 20 stepeni.

U drugoj nedelji oktobra takođe će biti sunčano i toplije nego na kraju septembra, sa temperaturama od oko 20 stepeni Celzijusa.

U nedelju i ponedeljak, 14. i 15. oktobra, kako se navodi, temperatura će biti u naglom padu, sa najvišom dnevnom oko 14 stepeni, a potom će se ponovo popeti na oko 20 stepeni.

Periodi kišnog vremena predviđaju se od 13. do 20. oktobra i poslednjih dana u mesecu, kada će maksimalna temperatura biti oko 12 stepeni, a najniža oko dva stepena.

Prema sezonskoj prognozi, u novembru će srednja maksimalna prosečna dnevna temperatura biti iznad višegodišnjeg proseka, pa bi novembar trebalo da bude topliji nego što je uobičajeno i prosečno suv, piše Tanjug.rs.

Pogledajte prognozirane vremenske prilike u oktobru za ovaj deo južnog Banata: 

oktobaar2018vremevsjbvremefreeemeteo

Objavljeno u Vesti