Učenice "Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole" prve na okružnom takmičenju iz književnosti

Autor :  Apr 20, 2018

Svetlana Sarapa i Miljana Nišavić, učenice drugog razreda „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“ osvojile su na Književnoj olimpijadi na nivou okruga najviše što se može – prva dva mesta u konkurenciji učenika drugih razreda srednjih škola. Ambiciozno se pripremaju za visok plasman na državnom nivou.

Ljubav prema književnost se u “Belocrkvanskpj gimnaziji i ekonomskoj školi” neguje dugi niz decenija. Kvalitetne analize književnih dela zahtevali su svi profesori i to daje rezultat, ne samo na takmičenjima, već i u opredeljivanju mladih da čitaju i šire od obavezne lektire čak i danas, kada knjige u mnogim sredinama gube bitku sa savremenim tehnologijama.

Svetlana Sarapa je pre dve nedelje osvojila 1.mesto na okružnom takmičenju iz biologije. Zahvaljujući odličnom prošlogodišnjem plasmanu, na Književnoj olimpijadi je imala direktan prolaz na okružni nivo i osvojila 1. mesto.

- Za nekoliko bodova sam bolja ove godine, nadam se da ću na republičkom ostvariti bolji rezultat od prošlogodišnjeg trećeg mesta. Ove godine mi se neće poklopiti takmičenja, pa ću moći da se više posvetim svakom. Do cilja nikada nije lako stići, ali sam uporna i istrajna i imam jasne ciljeve, rekla je Svetlana Sarapa.

Svetlana je i nosilac braon pojasa u karate. Na Kupu Vojvodine pre nekoliko dana bila je osma i plasirala se za učešće na Kupu Srbije.

Miljana Nišavić želi da studira dva jezika Srpski i Engleski, tome se maksimalno posvećuje i sa nestrpljenjem čeka da stekne uslov za takmičenje u znanju Engleskog jezika, što će se dogoditi tek u četvrtom razredu.

- Tog momenta kada sam predala rad znala sam kakav ću rezultat imati. Osvojila sam 18 od mogućih 20 bodova. Svetlana i ja smo se zajedno pripremale i ponosne smo na rezultat koji smo postigle, a sada samo razmišljam o republičkom takmičenju i što boljem plasmanu, jer želim da upišem književnost. Mislim da je ovo najbolja škola ukoliko neko želi da studira. Mi u osnovnoj školi već mislimo da znamo šta želimo, a u stvari se to iskristališe tek u gimnaziji sa kojom su sva vrata kasnije otvorena, tvrdi Miljana Nišavić.

Profesorka Marina Gava kaže da nije morala previše da radi sa Svetlanom i Miljanom jer su same donele odluku da se takmiče i osim blagog usmeravanja, drugog posla sa njima nije bilo.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28