Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Bates posetio Belu Crkvu

Autor :  Apr 04, 2018

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Bates posetio je Belu Crkvu, gde je sa predsednikom opštine Darkom Bogosavljevićem održao radni sastanak, a zatim su obišli par sportskih objekata.

Izražavajući veliko zadovoljstvo što je u prilici da poseti Belu Crkvu, Vladimir Bates se zahvalio predsedniku opštine Darku Bogosavljeviću na pozivu.

- Tokom današenje posete pričali smo o više tema, a jedna od tema su dva projekta opštine Bela Crkva vezana za konkurs Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za izgradnju, održavanje i opremanje. Druga tema je obilazak sportskih objekata i upoznavanje sa svim onim sa čime Bela Crkva raspolaže i šta namerava da radi u nerednom periodu vezano za rad sporta, sportske infrastrukture, sportskog turizma, a naravno jedna od tema je uvek omladainska politika koja se sprovodi na nivou opštine Bela Crkva. Zadovoljan sam sa ovim što sam čuo. Obićićemo objekte i detaljno se upoznati sa projektom na licu mesta da bi smo na lakši način mogli da doenesemo odluku i gledaćemo stvarno da damo podršku opštini Bela Crkva na ovom konkursu, rekao je Bates.

Prethodne dve godine Bela Crkva je kod ovog Sekretarijata konkurisala sa projektima vezanim za omladinsku politiku i zasport u školama.

- Mi se trudimo da ravnomerno raspodeljujemo sredstva i prema našoj evidenciji smo bili prisutni u 25 opština sa projektima na infrastrukturi i ove godine će imati prioritet opštine koje nisu u prethodnom period dobile sredstva. Moram i da naglasim da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu bukvalno obiđe svaki projekat koji stigne u Sekretarijat, a vezan je za infrastrukturu. Izađemo na lice mesta i sa lokalnom samoupravom definišemo šta su stvarni prioriteti same opštine vezano za oblast sporta i za oblast infrastrukture. Očekujemo nastavak, dobrog, partnerskog odnosa i suguran sam da je zajednički lakše realizovati projekte. I nije samo u pitanju dobar odnos jednog sekretarijata i lokalne samouprave nego i možda udruživanje nekoliko sekretarijata oko podrške za neki eventualni projekat. Siguran sam da će i rezultat moje današnje posete biti konkretizovan u najskorije vreme, objasnio je Bates.

Predsednik opštine Darko Bogosavljević zahvalio se Pokrajinskom sekretaru na uloženom trudu i poseti i izrazio očekivanje da će to u narednom period biti praksa.

- Predočili smo mu koje su najneophodnije investicije, odnosno koji radovi su najhitniji da bi se postigao osnovni nivo što se tiče uslova prvo za školski sport, nakon toga i za ostale sugrađane, rekao je Bogosavljević.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28