KPA "Bela Crkva" uspešan na Državnom prvenstvu Srbije i Otvorenom prvenstvu Vojvodine u ronjenju na dah

Autor :  Apr 04, 2018

Proteklog vikenda u na Subotičkim bezenima „Prozivka i „Dudova šuma“ održano je Državno prvenstvo Srbije i Otvoreno prvenstvo Vojvodine u ronjenju na dah (statička i dinamička apnea), a učestvovali su takmičari iz Madjarske, Hrvatske i Srbije.

KPA „Bela Crkva“ imao je uspešan nastup na ovom takmičenju i pokazao još jednom da je u vrhu bazenskih apneaških disciplina u ronjenju na dah.

Trenutno najbolji takmičar kluba Dušan Mihajlović ostvario je izuzetne rezultate posebno u dinamičkoj apnei sa mono perajima osvojivši prvo mesto sa preronjenih 200 m, što je njegov lični, ali i novi nacionalni rekord Srbije. Dušan je sa ovim postignutim rezultatom ušao u klub najboljih svetskih takmičara u ovoj disciplini.

Verifikaciju nacionalnog rekorda očekujemo posle zvaničnog izveštaja antidoping kontrole od strane nadležne službe pošto je Dušan Mihajlović bio podvrgnut antidoping kontroli. Dušan je bio prvi i u disciplini dinamička apnea bez peraja sa preronjenih 108.5m, četvrto mesto u dinamičkoj apnei sa BI perajima i drugi u statičkoj apnei sa ostvarenim vremenom od 4'30''.

Svi ovi rezultati su omogućili da Dušan Mihajlović bude proglašen za najuspešnijeg takmičara na prvenstvu u Subotici.

Uspešan nastup imao je i Milan Perašević ostvarivši četvrto mesto u statičkoj apnei na državnom nivou i sedmo mesto u otvorenom delu prvenstva i na taj način doprineo osvojenim bodovima ukupnom plasmanu kluba. Prijatno iznenadjenje napravila je Jasna Gera koja je ostvarila lični rekord u ronjenju na dah sa BI perajama i postigla dužinu zarona od 71.2m i na taj način poboljšala lični rekord za 10m.

U ostalim disciplinama Jasna je zauzela odlična peta mesta i osvojenim bodovima doprinela ukupnom klubskom plasmanu.

Klub za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ je u timskom plasmanu zauzeo II mesto iza Spartaka iz Subotice, a ispred Sombora što je sve zajedno sa ostvarenim pojedinačnim smatra izuzetnim rezultatom.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28