Proglašeni najbolji sportisti opštine Bela Crkva za 2017. godinu

Autor :  Feb 26, 2018

Svečanost povodom proglašenja i dodele nagrada najuspešnijim sportistima 2017. godine održana je u Sali Centra za kulturu pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a u organizaciji Sportskog saveza opštine Bela Crkva.

Program su otvorile „Belocrkvanske mažoretkinje“, a u kulturno umetničkom delu nastupili su članovi KUD „Vukomir Vidič Uča“ iz Kusića. Sportista godine je Dušan Timotijević, član FK ”BAK”.

Marko Lazarević član opštinskog veća za sport i omladinu čestitao je sportistima na postignutim uspesima i rekao da veruje da će nova takmičarska godina biti još uspešnija.

U oblasti školskog sporta nagrađeni su: Tamara Rajin, učenica Oš“Marko Stojanović“ Vračev Gaj, Dario Tomić, učenik Oš “Dositej Obradović“ Bela Crkva, ženska ekipa u streljaštvu - Oš“Marko Stojanović“ Vračev Gaj, muška ekipa u rukometu Oš“Dositej Obradović“ Bela Crkva, Željana Milojković, učenica “Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“, Aleksandar Milenković, učenik Tehničke škole “Sava Munćan“ Bela Crkva, ženska košarkaška ekipa “Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“ i muška ekipa u futsalu - Tehničke škole “Sava Munćan“ Bela Crkva. Za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja proglašen je Slobodan Putnik, Oš “Marko Stojanović“ Vračev Gaj.

sport.godine školski sport

Kao i ranije, najviše je nagrađenih u kategoriji sportskih nada. Priznanja su dobili: Mila Marić, KK “Bela Crkva“, Stefana Mezinka, KK “PBC 64“, Stela Stanojev i Dušan Popović Karate klub “CBS“, Veljko Krstić i Marko Obradović VK “Jezero“, David Mitrović i Aleksandar Jungić, FK “BAK“, Mihajlo Savatović, KPA“Bela Crkva“, i Milan Živanov, Aero klub “Živica Mitrović“.

Za najuspešniju pionirku proglašena je Kalina Hubert,VK “Jezero“, jedna od tri pionirke u muškoj pionirskoj ekipi. Vaterpolo trenira već 5 godina i veoma je uspešna iako igra u muškoj konkurenciji. Na okružnom takmičenju u plivanju u disciplini 50 metara leđnim stilom Kalina je osvojila 3.mesto. Najuspešniji pionir Isak Sedljak član je istog kluba i osim vaterpola trenira i fudbal - golman je u mlađim kategorijama FK”BAK”.

Najbolja ženska pionirska ekipa u 2017.godini bila je ekipa KK”Bela Crkva” koja se takmiči u Pionirskoj ligi Vojvodine.

Najbolja kadetkinja po oceni Sportskog saveza opštine bila je Tamara Rajin, član streljačke družine ”Odbrana”, dok je u muškoj konkurenciji za najuspešnijeg proglašen Aleksandar Perić, vaterpolista VK ”Jezero” i vaterpolo reprezentacije Vojvodine.

pionirikadeti juniori

Među juniorima naujuspešniji su Saša Simić, FK ”BAK” i ekipa Aero kluba ”Živica Mitrović”.

U kategoriji Sportista sa invaliditetom nagrađeni su Jovanka Latković i Dragan Milovanović članovi društva za sport i rekreaciju invalida Bela Crkva.

Specijalna nagrada za humano delo za 2017. godinu, uručena je Spasilačkoj službi na vodi Crvenog krsta Bela Crkva. Zahvaljujući radu brojnih licenciranih spasilaca u proteklih pet godina nije bilo utapanja, a prošle godine imali su 12 intervencija spasavanja i 92 lakše intervencije u pružanju prve pomoći.

Najbolji trener je Nebojša Ilić koji se ovim pozivom bavi sedam godina, prošle godine je sa juniorskom selekcijom FK BAK osvojio 1. mesto u omladinskoju ligi Južnog Banata i plasman u omladinsku ligu Vojvodine. U jesenjem delu prvenstva je sa omladincima osvojio 2. mesto, kao i sa ekipom juniora. Nebojša Ilić poseduje UEFA B licencu i ove godine je pronašao inostrani angažman u školi fudbala u Hangžou u Kini.

Nagradu za životno delo dobio je šahista Ozren Đurđev, koji punih 58 godina doprinosi uspesima šah kluba Bela Crkva. Desetak puta bio je prvak opštine Bela Crkva i jedne godine prvak Južnog Banata u šahu. Daleke1961. godine prvi je na teritoriji Opštine Bela Crkva na turniru klupskih prvaka Vojvodine osvojio titulu Prve kategorije, a titulu Majstorskog kandidata osvojio je desetak godina kasnije i potvrdio je više puta. Pored višedecenijskog igračkog staža, Ozren je dao ogroman doprinos u promovisanju šaha među decom i mladima. Pre 57 godina organizovao je prvu šahovsku školu sa 40 polaznika. To je bila jedna od prvih šahovskih škola na teritoriji SFRJ.

Najbolji senior i sportista 2017. godine je Dušan Timotijević, član FK ”BAK” u kom je napravio i prve fudbalske korake a potom je bio član omladinske škole FK”Crvena Zvezda” iz Beograda. Pred sezonu 2016/2017. Dušan se vratio u svoj matični klub. Igra na poziciji centralnog odbrambenog igrača i najzaslužniji je što je ekipa u pomenutoj sezoni primila samo 16 golova u 30 utakmica prve Južnobanatske lige. U novom prvenstvu Dušan je i dalje stub odbrane belocrkvanskog tima.

sport.god. sportske nade

Najbolja ženska seniorska ekipa u 2017 je Karate klub ”CBS” koju čine Milica Bura, Svetlana Sarapa i Danica Bura. Prošle godine osvojile su: 3.mesto na prvenstvu Vojvodine, 4.mesto na prvenstvu Srbije, 2.mesto na Kup-u Vojvodine i 4. mesto na Kup-u Srbije.

Za najbolju mušku seniorsku ekipu proglašena je ekipa KPA ”Bela Crkva” koja je u 2017. godini osvojila : 1.mesto na državnom i 3.mesto u internacionalnom plasmanu na AIDA –otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah, 2.mesto na Državnom prvenstvu u podvodnoj fotografiji, 3.mesto na Internacionalnom kupu u podvodnoj fotografiji, 1.mesto u štafeti 4x100m na Državnom prvenstv u brzinskom plivanju perajima i ronjenju, 1.mesto na Državnom prvenstvu u daljinskom plivanju perajima, 1.mesto na Prvenstvu Vojvodine u daljinskom plivanju perajima i 1.mesto na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u podvodnim veštinama.

Nagrade su najuspešnijim sportistima uručili Marko Lazarević, član opštinskog veća za sport i omladinu i Siniša Marković predsednik Sportskog saveza opštine Bela Crkva.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
Deda Mraz stiže vozom

Deda Mraz stiže vozom

Dec 14, 2018 32 Vesti

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31