Predsednik opštine Bela Crkva Bogosavljević: Pred nama su novi projekti

Autor :  Jan 02, 2018

Obeležavanje tri veka postojanja Bele Ckve, ozbiljan i veliki rad na izgradnji i opremanju industrijske zone, daleko bogatija kulturna scena i uspešna letnja sezona obeležili su ovu 2017.godinu. Bilo je problema, ima ih uvek, ali je velika razlika da li se „guraju pod tepih“ ili rešavaju, a mi smo ih rešavali, kaže Darko Bogosavljević, predsednik opštine Bela Crkva u izjavi za portal JužniBanat.rs.

Mali opštinski budžet može da bude razvojni ukoliko opredelite dovoljno sredstava sa sufinansiranje projekata i uložite veliki trud da oni budu pripremljeni na vreme. Uz pomoć viših nivoa vlasti i znatna izdvajanja sopstvenih sredstava mi smo od kraja 2016. godine do danas  izgradili saobraćajnu infrastrukturu u industrijskoj zoni, sa parking prostorima, trotoarima, a postupak javne nabavke za izvođenje radova na kanalizacionoj mreži  je završen. U prvoj fazi radova podržalo nas je Ministarstvo privrede sa 16,85 miliona dinara, za preostale dve faze radova Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila je ukupno 31,2 miliona diara, a iz opštinske kase je opredeljeno sveukupno 31,72 miliona dinara. Uprava za kapitalna ulaganja opredelila nam je i 18,5 milona dinara za izgradnju kanalizacione mreže u industrijskoj zoni.

Na privlačenju investitora radi se konstantno, a sa „BGIDGE SRB“ doo fabrikom cipela koja radi u iznajmljenom prostoru dk se ne steknu svi uslovi za izgradnju fabrike u industrijskoj zoni imamo odličnu saradnju, i što je najvažnije, zaposleni tvrde da su zadovoljni uslovima za rad i primanjima.

Na putu od Beograda preko Kovina do Bele Crkve prvu biciklističku stazu videćete na izlazu iz Vačev Gaja pa sve do ulaska u Belu Ckvu. Dugo je ova staza iščekivana kako bi se pešacima i biciklistima obezbedio veći stepen sigurnosti na putu sa visokom frekvencijom saobraćaja. Ove godine staza je urađena uz pomoć Pkrajinskog sekretarijata za turizam u prvoj fazi, dok smo preostalih nekoliko kilometara uradili sopstvenim sredstvima. Naravno da je staza i ulaganje u razvoj turističke infrastrukture, kao što je bila i izgradnja adrenalin parka na obali Vračevgajskog jezera uz pomoć Ministarstva turizma.

Završen je IPA projekat „Čuvari Tradicije“ sa partnerima iz Rumunije, a za drugi IPA projekat prekogranične saradnje izdata je građevinska dozvola i radovi će početi na proleće.

Na viši nivo podigli smo turističku ponudu i manifestacijom „Leto u parku“ u okviru koje su svake večeri održavani koncerti, radionice, izložbe, kao besplatan sadržaj pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Najstarija karnevalska manifestacija u Srbiji „Belocrkvanski karneval“ reorganizovana je i bila  je izuzetno uspešna po svim parametrima. Po prvi put smo organizovali Festival zanatskog piva i sudeći po reakcijama pivara i posetilaca, sve su šanse da i ova manifestacija postane tradicionalna.

Ustanove kulture obavile su veliki posao organizacijom brojnih sadržaja na temu tri veka Bele Crkve, a 15. oktobra  povodom jubilaja otkrili smo bistu osnivača Florimunda Mersija, održali Svečanu akademiju i objavili monografiju „Bela Crkva tri veka“.

Pred nama je Nova godina i novi projekti. Ideja, volje, znanja i podršku viših nivoa vlasti imamo i mislim da opravano na budućnost gledamo optimistično.

Svim stanovnicima opštine Bela Crkva želim dobro zdravlje, puno uspeha u svemu čime se bave i da u narednu godinu i godine koje će doći gledaju sa puno optimizma, jer će lokalna samouprava učiniti sve što može da omogući da u ovoj našoj prelepoj varošici imamo razloga da ostanemo. Srećna Nova godina!

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
Deda Mraz stiže vozom

Deda Mraz stiže vozom

Dec 14, 2018 32 Vesti

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31