Usvajanjem opštinskog budžeta podržan razvoj Bele Crkve

Autor :  Dec 19, 2017

Na 13. redovnoj sednici SO Bela Crkva razmotreno je i usvojeno sedam predloženih odluka od kojih je najvažnija svakako ona o budžetu opštine koji je projektovan na 495 miliona dinara.

U radu je učestvovalo 32 od ukupno 33 odbornika. Obrazloženje odluke o budžetu i odgovore na pitanja odbornika davala je Svetlana Kitanović, načelnica finansija.

- Projekcija budžeta zasnovana je na realno planiranim prihodima budžeta, a na osnovu prihoda i realizacije u prvih devet meseci ove godine. Budžet je projektovan na 495 milona dinara, sa suficitom se utvrđuje u iznosu od 526 miliona. Planirani sopstveni prihodi i prihodi iz drugih izvora direktnih i indirektnih korisnika utvrđuju u iznosu od 106,2 milona dinara, rekla je Kitanović.

Nakon ozbiljne debate i davanja adekvatnih odgovora, budžet je usvojen velikom većinom od 26 glasova odbornika.

- U skladu sa našim mogućnostima, lokalna samouprava je opredelila povećanje sredstava za Dom zdravlja Bela Crkva, za Centar za socijalni rad „8. maj“ i za sportske manifestacije. Dom zdravlja je sređen, ali se trudimo da uradimo maksimalnu reorganizaciju i da obezbedimo novac za funkcionisanje apoteke doma zdravlja. Bela Crkva ima sedamnaest vrsti socijalnih davanja, od pomoći roditeljima prilikom rođenja deteta, do adaptacije kuća, naročito višečlanih porodica, sa ciljem da deci omogućimo bolje detinjstvo. Ove godine smo uveli struju u 20 kuća, opredelili smo određena sredstva za tu namenu i za narednu godinu, jer želimo da kao odgovorna lokalna samouprava nastavimo posao kao i do sada. Puno je objekata i instalacija dotrajalo, pa se trudimo da te probleme prevaziđemo. Opredelili smo više od 10 miliona dinara za izradu projekata kako bi smo što više problema rešili uz pomoć sredstava sa višoih nivoa vlasti. Planova je puno, industrijska zona nam je prioritet, jer očekujemo da postane zamajac privrednog preporoda opštine, rekao je Marjan Aleksić predsednik SO Bela Crkva.

Usvojene su i odluke o dodeljivanju isključivog prava Javnim preduzećima čiji je osnivač opština za obavljanje delatnosti pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne odnosi, Kadrovski plan opštinske uprave za narednu godinu, Kodeks ponašanja službenika i nameštenika opštineBela Crkva, odluka o dinamici izrade planske dokumentacije i urbanističkih planova za narednu godinu, kao i odluke o osnivanju Interresorne komisije i Opštinskog saveta roditelja sa rešenjem o imenovanju članova.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31