Efikasna zaštita životne sredine i imovine stanovnika opštine Bela Crkva

Autor :  Nov 28, 2017

Poljočuvarska služba, JKP „Belocrkvanski komunalac“ kao upravljač PIO „Karaš – Nera“, lovci, komunalna inspekcija, i članovi UG za zaštitu životne sredine održali su sastanak na kom je razmotreno preklapanje područja delovanja i načini saradnje u cilju efikasne zaštite životne sredine i imovine stanovnika opštine Bela Crkva.

JKP „Belocrkvanski komunalac“ novi je upravljač PIO „Karaš – Nera“, Smiljana Jovanović je upoznala prisutne sa brojnim zabranama u oblasti zaštite prirode i životne sredine, od toga da je lov na vodenu pernatu divljač potpuno zabranjen, a lov na ostalu divljač zabranjen u periodu od 1. oktobra do 1. marta, da je ekstenzivno pašarenje dozvoljeno i poželjno, a hemijsko i fizičko zagađivanje zabranjeno, kao i eksploatisanje peska, zemlje i menaralnih sirovina. Sve ove zabranjene radnje nemoguće je na tolikom prostoru kontrolisati bez saradnje sa ostalim službama koje su bave žaštitom i sprečavanjem nedozvoljenih aktivnosti.

Upravnik lovišta LD „Lovac“ Ivan Aksić rekao je da je najvažnije da blagovremeno bude obavešten u slučaju da poljočuvari uoče lica koja koriste oružje u krivolovu i u neposrednoj blizini naseljenih mesta. Dogovoreno je i da je sprečavanje nastanka divljih deponija i bespravne seče drva zajednički zadatak, kako u zaštićenom području, tako i na celoj teritoriji opštine.

 

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30