Odbornici SO Bela Crkva usvojili izveštaj o realizaciji budžeta i rebalans

Autor :  Nov 28, 2017

Na 12. redovnoj sednici SO svih 16 predloženih odluka usvojeno je velikom većinom glasova, pojedine i jednoglasno. Među najvažnijim temama bio je prvi rebalans opštinskog budžeta, izrađen zbog raspodele suficita iz 2016. godine, pa je tako u odluci o budžetu umesto 477 milona dinara, zamenjen iznosom od 495 miliona.

Sednici je prisustvovalo 29 od 33 odbornika. Obrazlagač Izveštaja o realizaciji budžeta opštine za prvih devet meseci i rebalansa budžeta bila je Svetlana Kitanović načelnica finansija opštinske uprave, koja je argumentovano odgovorila na sva pitanja odbornika opozicije o realizaciji budžeta.

-Imali smo napornu sednicu, usvojili smo sve odluke koje su važne za rad lokalne samouprave, a u interesu stanovnika opštine. Usvojili smo sve sugestije Državne revizorske institucije i izvršili ih. Bila nam je obaveza da uradimo rebalans kako bi se svima koji su iskazali potrebu za dodatnim sredstvima za normalno funkcionisanje izašlo u susret, pre svega socijalno ugroženim kategorijama, 2,4 miliona za isplatu porodiljama, bilo je nekih polemika o tome da li smo ukinuli ovo davanje, ne ono nije ukinuto, samo je usklađeno sa davanjima sa viših nivoa vlasti i traje već četiri godine. Određena sredstva opredeljana su školama za normalan rad u grejnoj sezoni, 7 miliona je opredeljeno Domu zdravlja u kom rade specijalisti kako naši stanovnici ne bi morali da putuju do Vršca. Tu su i sredstva dobijena sa viših nivoa vlasti, kao što su sredstva za zamenu krova na objektu vrtića „Lela Radulj“, zatim za rekonstrukciju fasade Oš „Žarko Zrenjanin“ 3,5 miliona. Počelo je asfaltiranje treće faze saobraćajnica u industrijskoj zoni, za ove radove od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dobili smo 23,8 milona dinara, a za predstojeće radove na kanalizacionoj mreži u industrijskoj zoni 18,5 miliona na čemu smo im zahvalni, rekao je Marjan Aleksić predsednik SO Bela Crkva.

Dužu diskusiju izazvao je i predlog odluke o suosnivanju JP „Urbanizam“ Pančevo.

-Ovo preduzeće će raditi planove višeg reda, u odeljenju za urbanizam stanovnici će i dalje moći da dobiju sva dokumenta kao i do sada. Uz materijal odbornici su dobili cenovnik JP „Urbanizam“ Pančevo i mogu da provere da se ne radi ni o kakvom monopolu, tvrdi Darko Bogosavljević, predsednik opštine Bela Crkva.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30