Povezivanje teorije i prakse u turizmu u Beloj Crkvi

Autor :  Nov 13, 2017

Učenici trećeg razreda smera turistički tehničar TŠ „Sava Munćan“ bili su u zgradi opštine Bela Crkva i razgovarali o turizmu i manifestacijama sa predsednikom Darkom Bogosavljevićem, članom veća Ljupčetom Stankovićem, direktorom UKD Centar za kulturu Ilijom Blanušom i predsednikom KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ Dejanom Đurićem.

Predsednik opštine Darko Bogosavljević upoznao je učenike sa infrastrukturnim ulaganjima od izgradnje biciklističke staze do adrenalin parka i rekao da će lokalna samouprava činiti sve što je neophodno kako bi se povećao broj atraktivnih turističkih sadržaja i kvalitet i broj manifestacija u cilju produžavanja turističke sezone.

-Naš je karneval najstarija manifestacija u Srbiji, imamo još puno manifestacija koje ćemo unapređivati. Ciljna grupa su nam gosti iz naše zemlje i iz Rumunije. Treba praviti sadržaje za različite ciljne grupe, kako po sadržaju, tako i po platežnoj sposobnosti. U vama vidimo buduće mlade stručnjake koji će preuzeti odgovornost u oblasti turizma u Beloj Crkvi, rekao je Darko Bogosavljević.

-Želela sam da decu izvedem iz škole, da posete lokalnu samoupravu i da im približim teme koje obrađujemo. Učesnici događaja, organizacija događaja, slobodno vreme turista, sve su to teme koje obrađujemo i o kojima treba da čuju i iskustva iz prakse, rekla je Tatjana Kokar, profesor Agencijskog i hotelijerskog poslovanja.
Član opštinskog veća za kulturu i turizam Ljupče Stanković govorio je o ulaganjima u razvoj turizma i detaljnije o ozbiljnoj organizaciji manifestacija.

-Naš je cilj da gostima priuštimo nešto što će pamtiti i zbog čega će se vraćati u Belu Crkvu. Za to je neophodan ozbiljan pristup organizaciji manifestacija, kako onih koje traju sat vremena kao što je ples maturanata, tako i Noći muzeja i ostalim, a naročito kada govorimo o Belocrkvanskom karnevalu. Da bi se ostvario uspeh, posao prvo mora da se voli i da se bez sujete učestvuje u timskom radu. Samo kada svako da svoj maksimum, manifestacija će biti uspešna, rekao je Ljupče Stanković.

Ilija Blanuša i Dejan Đurić su veoma plastično i detaljno predstavili svoja iskustva u radu sa školama, izradi eksponata, kostima, radu sa mažoretkinjama i posebno naglasili koliko im je drago da među učenicima vide i svoje saradnike – volontere koji su već dve godine bili izuzetno uspešni u svom delokrugu. Zaključak da bi svi učenici turističkog smera trebali da posećuju sve manifestacije, upoznaju se sa njima i volontiraju, naišao je na odobravanje učenika, kao i predlog da osmisle kostime i koreografiju i oforme novu karnevalsku grupu.

Izvor: Južni Banat

 
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31