Odštampajte ovu stranicu

"Bezbednost mladih" - zajednički projekat Belocrkvana i Vrščana

Autor :  Nov 06, 2017

Zajedničkim snagama Poljoprivredna škola "Vršac" i Tehničke škola "Sava Munćan" iz Bele Crkve , realizuju dva projekta iz oblasti bezbednosti mladih na teritoriji Opštine Bela Crkva i Grada Vršca. Projekti se realizuju pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport.

- Cilj projekata je da povećamo bezbednost mladih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti prevencije i direktnog rada sa mladima, saradnjom dve škole iz susednih mesta, kao i da uključimo lokalne samouprave i druge subjekte iz ove oblasti radi rešavanja ovog problema. Dosadašnja iskustva u unapređenju bezbednosti mladih u saobraćaju iz opštine Bela Crkva treba preneti na teritoriju grada Vršaca neposrednim i zajedničkim radom učenika saobraćajne struke Tehničke škole „Sava Munćan“ i Poljoprivredne škola Vršac, kaže Igor Ivašković, profesor saobraćajne grupe predmeta.

Ciljna grupa su mladi učesnici u saobraćaju sa posebnim akcentom na mlade bicikliste. 

Projekte su podržali Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Saveti za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva i grada Vršca, Crveni krst i Kancelarija za mlade opštine Bela Crkva.

Učenici obe srednje škole su pokazali izuzetno interesovanje za zajedničko učešće u vršnjačkoj edukaciji u projektima, a najbolje rezultate su postizale mešovite ekipe učenika.

Ovo su prvi projekti koji se realizuju saradnjom dve škole, a jedan od rezultata je i osnivanje Sekcije za bezbednost saobraćaja u Poljoprivrednoj školi u Vršcu.