Prvi sneg tek početkom decembra

Autor :  Okt 26, 2017

Prema najavama meteorologa pred nama je blaga i topla zima uz nešto manje padavina. Očekuje se svega osam do 15 ledenih dana dok će srednje maksimalna temperatura tokom zime biti 5 do 8 stepeni. Prvi sneg se očekuje početkom decembra, ali ove zime ne bi trebalo da ga bude previše.

U prvoj polovini meseca decembra, maksimalne dnevne temperature će biti u plusu, i ići će do deset stepeni iznad nule. Ljudi koji vole zimu, njoj se najviše raduju zbog snega, međutim ove godine snežni pokrivači se neće dugo zadržavati, i možemo ih očekivati tek u drugoj polovini zime, tačnije krajem januara i tokom februara.
 

DECEMBAR

U prvoj polovini meseca decembra, maksimalne dnevne temperature će biti u plusu, i očekujte da idu do deset stepeni iznad nule. Uglavnom će vreme biti oblačno sa povremenom pojavom kiše.

U drugoj polovini decembra doći će do blagog pada temperature, ali će i dalje maksimalna dnevna temperatura biti iznad nule. Onima koji se greju na drva, ugalj, struju ili plin, ovakvo vreme doneće uštedu novca.

JANUAR

Prva polovina meseca koji označava početak nove godine, biće uglavnom sunčan, sa dnevnim temperaturama koje će biti iznad nule.

Novac namenjen za grejanje i u drugoj polovini januara, možete da usmerite na neke druge potrepštine. Snežni pokrivač ni u ovom mesecu neće prekriti ulice gradova.

FEBRUAR

Najavljene temperature za mesec koji je inače poznat po hladnoći, neće biti niske, tačnije minimalne temperature će biti oko pet stepeni ispod nule, a maksimalne će biti iznad nule, što je zaista neobično za ovo doba godine.

U Srbiji će zima proći sa malo padavina i višim temperaturama nego što je uobičajeno, ali vreme u ostalim delovima Evrope neće biti tako blago. Zima u severnoj i u delovima zapadne Evrope biće obeležena većim stopama padavina, za razliku od Balkana.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31