Obnova Hrama udružila stanovnike Bele Crkve

Autor :  Okt 09, 2017

Novica Milčić iz Bele Crkve reparirao je ogradu na ulazu u Hram Svetog Jovana Bogoslova i napravio od kovanog gvožđa ulazna vrata za Hram i za novu palionicu u porti. U radu mu je svesrdno pomagao sin Marin, i sve su to uradili besplatno.

U Hramu Sv. Jovana Bogoslova 15.januara desio se požar zbog dotrajalih elektroinstalacija. Od prvog dana puno je belocrkvana zajedno sa lokalnom samoupravom pomagalo obnovu hrama.
Mašinbravar i autolakirer Novica Milčić ponudio je svešteniku Stefanu Jovičiću da postavi krstove na ogradi na ulazu u Hram Svetog Jovana Bogoslova, a onda i da radi na poslovima koji su njegova struka, ali i na poslovima koji to nisu, recimo na popličavanju dela porte oko nove palionice.

Radio je zajedno sa majstorima preduzeća „Vlatox“ koje je doniralo behaton kocke.

-Zahvalan sam ocu Stefanu na prilici da dam doprinos u obnovi ove crkve. Uradio sam, ne želim da se hvalim. Osećao sam se mnogo bolje dok sam radio, a kada sam video da su otac Stefan i ostali vernici zadovoljni, i ubuduće ću kada je god potrebno biti tu da pomognem. Otac Stefan je veoma posvećen crkvi i to podstiče i nas ostale, tako da sam i keramičke radove na palionici obavio, i Bogu hvala na prilici da pomognem, kaže skromno Novica Milčić.

Moleri, navijači Zvezde i Partizana, vernici mlađi i stariji, svi su se angažovali u onbovi crkve, radom ili novčanim prilozima i otac Stefan to uvek ističe i zahvaljuje ljudima dobre volje.

-Ulazna vrata su bila nakon 80 godina potpuno dotrajala, sada imamo divna vrata od kovanog gvožđa, i vrata od kovanog gvožđa na palionici sa ukrasima predviđenim za ikonu iznad vrata. Novica je nakon požara i prefarbao kompletan pod, popločao ulaz u Hram, prefarbao kapije i ulaznu i veliku, i puno doprineo da nam Hram zaista zablista. Sada se u Hram koji jedini ima elastični plafon u priprati koji su donirali fabrika „Bravo“ iz Moskve i „Fran studio“ iz Beograda, ulazi kroz uređenu portu. Mnogi su privatnici sami pitali šta nam treba, a kada sam odlazio da nešto kupim, govorili su da je cena da se pomolim za njihovo zdravlje i spasenje, što govori da je naš narod verski osvešćen, ističe Jerej Stefan Jovičić.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30