Tretmanska soba u školi "Sava Munćan" - Kada podrška vodi ka POBEDI

Autor :  Sep 28, 2017

U Tehničkoj školi “Sava Munćan” 2011.godine jedna od prostorija je opredeljena za rad udruženja, jer je postojala velika potreba da se oformi tretmanska soba u kojoj je tada radio logoped , a paralelno sa tim počeo je da radi i logoped u Domu zdravlja.

- Nama je bila potrebna kompletna obrada deteta i rad sa roditeljima i vršnjacima, u kom se osim logopedskih tretmana obavlja podrška učenju, razvoju mišljenja i pamćenja. Ovde dolaze i specijalni pedagozi, oligofrenolozi i defektolozi redukatori. Zahvaljujući tome, u ovoj školi treći razred po IOP2 pohađa dete sa višestrukim smetnjama u razvoju što predstavlja veliki pomak, a kog ne bi bilo da nije bilo razumevanja direktora škole Željka Stamenkovića i lokalne samouprave, roditelja i saradnika. Angažovanjem dipl.psihologa i Specijaliste za zastupanje osoba sa invaliditetom tretmanska soba je prerasla u Razvojno savetovalište , kaže Danijela Jovanović, predsednica “Autizam Južni Banat”.

Dostupnost ličnog pratioca podržala je direktorka Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole Mirjana Pančić Bužek koja je prepoznala značaj uvođenja inkluzije , a onda je usledila sveopšta podrška.

Zahvaljujući kvalitetnom radu udruženja za pomoć deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama “Pletenica”, u Beloj Crkvi se nalazi i sedište regionalnog udruženja “Autizam Južni Banat Predsednica oba udruženja Danijela Jovanović obaveštava da će od oktobra ponovo raditi logoped u Domu zdravlja Bela Crkva, kao i da će 1.oktobra početi sa radom Razvojno savetovalište”..

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28