Pogledajte sjajne podvodne fotografije

Autor :  Sep 12, 2017

Podvodni fotografi iz šest klubova okupili su se minulog vikenda u Beloj Crkvi i učestvovali na dva takmičenja. U organizaciji Saveza podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) i Saveza podvodnih aktivnosti Vojvodine (SPAV) i kluba domaćina KPA“Bela Crkva“ na akvatorijumu Gradskoj jezera održani su Kup Srbije i Prvenstvo Vojvodine u podvodnoj fotografiji.

Učinak takmičara bio je prilično ujednačen.

Otežani uslovi, oblačno vreme i mestimično kiša, nisu predstavljali prepreku takmičarima da svojim znanjem i tehnikom naprave odlične podvodne kadrove i još jednom prikažu bogat podvodni svet Gradskoj jezera.


Na takmičenju su učestvovali klubovi iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Sombora, Bijeljine i Bele Crkve koji su se takmičili u dve klase: DSLR i Kompakt aparati. Takmičari su imali 4 sata na raspolaganju da snime podvodne fotografije i da nakon izlaska iz vode kartice sa fotografijama ( maksimalno100 kom.) predaju žiriju.


Od predatih fotografija svaki takmičar je imao obavezu da izabere i preda tri fotografije za žiriranje i to po kategorijama – ambijent, makro i riba.


U klasi kompakt aparata, u kategoriji ambijent najbolju fotografiju po odluci žirija napravio je Bojan Obradović – ŠIP Novi Sad, u kategoriji makro -Aleksandra Stojkov – DPA“Sombor“, dok je nabolju fotografiju ribe usnimio Bojan Milić – SDT „Svet ronjenja“ Pančevo.


Sa ADSL aparatima najuspešniji su bili: u kategoriji ambijent-Janez Kranjc – SDT “Svet ronjenja” Pančevo, u kategoriji makro-Aleksandar Vukičević – ŠIP Novi Sad, u kategoriji riba
Janez Kranjc – SDT “Svet ronjenja” Pančevo. Fotografija ribe Janeza Kranjaca proglašena je i za najbolju fotografiju .

U ekipnom plasmanu, tri nauspešnije kluba bili su:

1.SDT “Svet ronjenja” Pančevo ( 85 bodova)
2.KPA”Bela Crkva” ( 73boda)
3.DPA”Sombor” (49 bodova)

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31