Stiže topli talas i donosi tropske temperature

Autor :  Avg 25, 2017

Nakon dva vikenda koji su beležili pljuskove i hladnije vreme, poslednji neradni dani avgusta prema najavama meteorologa biće veoma topli, a u ponedeljak će biti čak i do 36 stepeni Celzijusovih.

Kako je prethodno najavljeno, uzrok takvim klimatskim pojavama je toplotni talas koji stiže sa severa Afrike i donosi suvo vreme i tropske temperature.

Ko nije spreman da se oprosti od leta, ne mora još da brine - prave letnje vrućine ponovo kreću od četvrtka, a veoma toplo biće nam sve do 1. septembra, kada će temperature biti u manjem padu, procene su RHMZ.

- Živa u termometru će već sutra preći 30. podeok, a temperatura će dodatno porasti za vikend, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Oni poručuju da će vreme biti stabilno i sunčano, a da će na snazi biti narandžasti meteo alarm.

- Oba dana vikenda će biti sunčana, s tim da će nedelje biti za koji stepen toplija. Neće nas iznenaditi nikakvi večernji pljuskovi i tome slično, dodaju meteorolozi.

Ozbiljniji pad temperautre od četvrka

- Tokom ponedeljka će sa severa i zapada doći hladniji talas, pa u utorak očekujemo osveženje sa prolaznim naoblačenjem i kratkotrajnim pljuskovima. Nemamo još precizne podatke, ali očekujemo ozbiljniji pad temperature od četvrtka - poručuju u ovom zavodu.

Da podsetimo, dalje najave meteorologa govore u prilog tome da će meces koji nam sledi biti natporsečno topao, te da bi prava jesen mogla da nastupi tek od sredine septembra.

Izvor: Tanjug.rs (Blic.rs)

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30