Obnovljen stari put do izvora lekovite vode u Beloj Crkvi

Autor :  Avg 22, 2017

U neposrednoj blizini reke Karaš koja protiče uz Dupljaju nalazi se izvor sa kog se vodom za piće snabdevaju kako stanovnici ovog sela, tako i Jasenova jer tvrde da im prija, da je lekovita i da im svakako flaširana voda nije potrebna .

U nameri da se se do reke i izvora, ali i do atara lakše dođe lokalna samouprava obezbedila je sredstva za pošljunčavanje. Treba podsetiti da je više miliona dinara iz opštinske kase uloženo u rekonstrukciju područne škole u ovom selu, uređenje parka i uvođenje javne rasvete u Grobljanskoj ulici, ali i u pošljunčavanje nekategorisanih puteva, pa je ovo samo nastavak velikog posla u Dupljaji.

Pre pošljunčavanja poslednjih 50 metara nužno je odraditi dodatne radove na krčenju rastinja tarupom i motornim testerama, kako bi put bio širi.

Za pošljunčavanje na području opštine lokalna samouprava je opredelila dva miliona dinara. Do sada je utrošena polovina sredstava.

Nakon tropskog talasa, nastavljamo sa pošljunčavanjem i odlučeno je da se prvo uradi ovaj deo puta koji je opterećen saobraćajem, jer će poljopribrednim proizvođačima upravo on trebati da žetvu privedu lakše kraju.

Za sada je nasuto i poravnato 70 kubika šljunka.

Radovima je zadovoljan i Tomislav Radmanovac koji živi na samom kraju asfaltiranog dela ulice Dejana Brankova. On kaže da je saradnja sa lokalnom samoupravom izuzetna, da postoji još nekoliko projekata koje će realizovati, a nada se da će ova ulica uskoro biti i asvaltirana do kraja.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30