OBUSTAVA putničkog železničkog saobraćaja Srbija - Rumunija DO DALJEG

OBUSTAVA putničkog železničkog saobraćaja Srbija - Rumunija DO DALJEG

Autor :  Avg 04, 2017

Međunarodni putnički vozovi za Rumuniju koji su imali dva polaska iz Vršca za Temišvar i isto toliko polazaka iz Temišvara za Vršac, od 1. avgusta više ne saobraćaju.

Razlog za obustavu železničkog putničkog saobraćaja je neuspeli dogovor o međunarodnom putničkom železničkom saobraćaju između rumunskih železnica i "Srbije Voza", a pregovori se odnose se na bilateralne uslove, na tarifske uslove, na uslove gde obe železničke uprave moraju zadovoljiti neke svoje kriterijume.

- Nije postignut dogovor i s obzirom na to da se radi o važnim sredstvima koja pripadaju rumunskim železnicama, došlo je do obustave saobraćaja koja kreće od danas pa do daljeg. Srbija Voz“ ima svoje jasne stavove i kriterijume koji su u ovoj priči minimalni s obzirom na to da se radi o jedinoj železničkoj vezi Srbije sa Rumunijom, mi smo se trudili da budemo kooperativni i krajnje tolerantni u toj priči. Pregovori još traju, a moje mišljenje je da ovo nije konačna odluka, kaže Dušan Pavlica, šef stanice Vršac.

Međunarodnim vozom od Vršca do Temišvara uglavnom su putovali putnici na proputovanju ka drugim zemljama, a ova linija je interesantna i zato što je jedina veza Evropske unije sa Srbijom na ovom delu Srbije. Dnevno je bilo stotinak putnika sa tendencijom rasta zbog turističke sezone.

Izvor: BIZLife

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2017 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31