Škola plus u poseti KUD "Đorđe Kožbuk" u Grebencu

Autor :  Jul 24, 2017

Škola plus nastavlja da učesnicima projekta predstavi delo Vaska Pope na njima blizak i razumljiv način a istovremeno nastoji da podstakne njihovu kreativnost.

- Posetili smo KUD " Đorđe Kožbuk" u Grebencu u okviru projekta podržanom od Ministarstva kulture i informisanja RS pod nazivom: " Pesničke slike Vaska Pope - istraživački rad." Bila je to veoma interesantna poseta za sve učesnike. Uz zanimljivu priču ljubaznih domaćina, starosedelaca o prošlim danima i podsećanja na detinjstvo Vaska Pope, imali smo priliku da čujemo i tradicionalne rumunske pesme. Posebnu draž i ushićenost naših mladih polaznika izmamili su stari instrumenti koji su bili izloženi i sa kojih su nam domaćini zasvirali, kaži u Škola plus.

greb bbb

- Zahvaljujemo predsedniku društva, profesoru muzičke kulture Aci Šain, što nam je omogućio da podstaknemo raznolikost kulturnog izraza kroz shvatanje značaja bogatstva različitosti.
Projekat reaguje na problem nedovoljne zainteresovanosti dece i mladih da upoznaju književna dela umetnika. Pošto je književno delo kompleksno, slojevito i mnogoznačno osnovni cilj našeg projekta je upravo podsticanje novog viđenja doživljavanja i tumačenja. Veoma uspešna prezentacija projekta koji ima za cilj upravo podsticanje novog viđenja doživljavanja i tumačenja dela jednog od naših najvećih pesnika, Vaska Pope, rođenog u Grebencu, selu opštine Bela Crkva, zaključuju u Škola plus.

.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31