Belocrkvanske mažoretkinje delile flajere na rumunskom jeziku

Autor :  Jun 16, 2017

U Generalnom konzulatu Srbije u Temišvaru tradicionalno se održava konferencija za medije, a potom „Belocrkvanske mažoretkinje“ dele flajere na rumunskom jeziku na centralnom trgu u Temišvaru i pozivaju komšije da dodju na karneval.

Generalni konzul Srbije u Temišvaru Vladan Tadić obratio se okupljenim novinarima rečima:

- Zahvaljem se svima koji su prisutni, posebno predstavnicima medija koji kontunuirano prate šta se dešava na teritoriji Republike Srbije. Karneval se sa prekidima traje već više od 150 godina i predstavlja manifestaciju kojom se otvara turistička sezona u Beloj Crkvi. Ovakve manifestacije, iako promovišu potencijale jedne strane, imaju za cilj povezivanje i jačanje veza dve države, Srbije i Rumunije.

- Hvala Generalnom konzulu, gospodinu Vladanu Tadiću na srdačnom gostoprimstvu. Prenosim vam pozdrave predsednika opštine Darka Bogosavljevića i predsednika SO Bela Crkva Marjana Aleksića i poruku da su rumuni i srbi iz Rumunije uvek naši dragi gosti, ne samo kao turisti, već i zbog toga što nas povezuju kulturološke i istorijske veze na prostoru Banata,rekla je Miladinka Grujić PR opštine Bela Crkva, i upoznala novinare sa istorijom karnevala i promenama u dizajnu i koncepciji od ove godine.

Veliko interesovanje izazvala je činjenica da je stilizovani arheološki nalaz Dupljajska kolica sada zaštitni znak karnevala, ali i sam program ovogodišnjeg karnevala.

- Imaćemo više koncerata, izložbi i književnih večeri u toku karnevalske nedelje kako bi smo zadovoljili sve ukuse. Udarni dani biće petak i subota, u petak će biti održan Dečiji karneval, izbor za Miss klincezu i klinca, a goste će zabavljati bend „The Gigolo“ iz Beograda. Iste večeri biće održana i velika salsa žurka na otvorenom. Subota je rezervisana za Internacionalnu karnevalsku povorku u kojoj će biti 15 alegorijskih kola i puno karnevalskih grupa, a koncerte će održati „Laguna bend“ iz Pančeva i Dženan Lončarević koji će nastupiti od 22-01h uz veliki vatromet u ponoć. Tokom dana od 10-24h na jezeru će trajati rock maraton motociklističkog kluba RIP, a karneval ćemo zatvoriti dešavanjima planiranim za nedelju 25.juna, rekao je Ilija Blanuša direktor UKD „Centar za kulturu Bela Crkva“.

-U duhu karnevalskog mesta 2012.godine pokrenuli smo udruženje „Belocrkvanske mažoretkinje“ i ušli u Federaciju evropskih karnevalskih gradova. Učesnici smo svih karnevala u Srbiji i regionu, pa ćemo ove godine imati mnogo više karnevalskih grupa. Po prvi put doći će nam pobednički kostim Venecijanskog karnevala, ali i 27 grupa iz svih zemalja regiona sa atraktivnim kostimima i koreografijama, verujemo da ćete uživati u našem karnevalu, svi ste dobro došli, naglasio je Dejan Đurić, član FECC.

O turističkim potencijalima-jezerima, rekama, smeštaju u apartmanima i tri licencirana kampa govorila je Tanja Sekulić ispred TO Bela Crkva sa akcentom na novoj biciklističkoj stazi kojom su povezana jezera i adrenalin parku na obali Vračevgajskog jezera.

Nastup „Belocrkvanskih mažoretkinja“ u dvorištu konzulata izazvao je veliku pažnju, a prava atrakcija bile su dok su delile flajere i pozivale stanovnike Temišvara na karneval.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31