Tri veka Bele Crkve

Autor :  dnevnik.rs Jan 03, 2017

Prioritet u radu lokalne samouprave Bele Crkve tokom 2017.godine biće kapitalna ulaganja, privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta, produžena turistička sezona, ali i obeležavanje tri veka postojanja varošice, ističe predsednik ove opštine Darko Bogosavljević.

- To da je Bela Crkva mala opština, sa malim buyetom nikada više ne sme da bude opravdanje. Ove godine smo pokazali da sa dovoljno angažovanja, dobrom saradnjom sa višim nivoima vlasti i koordinacijom poslova u organu opštinske uprave možemo mnogo da postignemo i tako ćemo nastaviti, ali još jačim i bržim tempom, jer vremena za čekanje nema, kaže Bogosavljević.

- Uložićemo napor da do polovine 2017. godine industrijska zona bude kompletno opremljena, da bi investitor sa kojim smo u završnoj fazi sklapanja ugovora do tada počeo da zapošljava, što je prioritet koji smo sebi dolazeći na funkcije zadali, obećali i moramo da ispunimo.

Među važnim projektima su i uređenje izletišta "Siga", nastavak radova na izgradnji biciklističkih staza, uređenje prilaznog puta reci Neri, uređenje vidikovca "Tri krsta".

U isto vreme neće biti zapostavljene ostale oblasti rada, naglašava Bogosavljević, i podseća da je buyetom opredeljeno više novca za razvoj sporta, za socijalna davanja, zdravstvene usluge i školstvo.

Karnevalski odbor i odbor za obeležavanje tri veka postojanja Bele Crkve uveliko rade i očekuje se dosta novina u varošici, a godina će proteći u znaku znatno većeg broja turističkih sadržaja i naravno brojnih aktivnosti na obeležavanju velikog jubileja. Svim stanovnicimima opštine Bela Crkva prvi čovek lokalne samouprave poželeo je dobro zdravlje, puno uspeha u svemu čime se bave i da u ovu godinu i godine koje će doći gledaju sa puno optimizma, jer će lokalna samouprava učiniti sve što može da omogući da se poveća standard života.

Izvor: dnevnik.rs / V. H.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31