Članci poređani po datumu: Četvrtak, 22 Februar 2018

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu opreme privrednih društava povezanih sa realizacijom investicija.


Cilj ovog konkursa je dodela sredstava za  kupovinu  opreme za  mala i  srednja privredna  društva,  povezanim sa realizacijom investicije opisane Obrascem prijave, na teritoriji AP Vojvodine kojima je predviđeno :

Kupovina opreme za početak, povećanje ili unapređenje proizvodnje čija nabavna (profakturna/predračunska /predugovorna)  vrednost  ne može biti niža od 4.000.000 dinara (četirimilionadinara) bez uračunatog pdv-a, zavisnih  troškova  nabavke,  troškova montaže,  puštanja u rad, troškova obuke za korišćenje, troškova carinjenja i drugih zavisnih troškova.

Oprema  za čiju kupovinu se sredstva odobravaju mora da bude nova.

Korisnicima sredstava  odobravaju se sredstva do  50%  vrednosti opreme u skladu sa Pravilnikom.

Korisniku sredstava dodeljuju se sredstva u  visini  od 2.000.000,00 dinara do 10.000.000,00 dinara.

Ceo tekst konkursa možete pronaći OVDE

Objavljeno u Vesti

JP "Putevi Srbije" je na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe,  objavilo na svom zvaničnom web portalu informaciju o stanju na putevima u Republici Srbiji.

Objavljeno u Vesti

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će od nedelje 25. februara pa do 1. marta na području Srbije biće ledeni dani.


Kako je najavljeno u jutarnjim satima biće umeren, lokalno i jak mraz, a u većini mesta u zemlji temperature će se kretati od minus deset do minus pet stepeni, dok će dnevna temperatura biti od minus šest do minus dva stepena.

U nedelju 25. februara i početkom naredne sedmice očekuju se nove snežne padavine uz formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Očekivana visina snega je od pet do 10 centimetara na severu, od 10 do 20 centimetara u ostalim predelima, a na planinama lokalno i više.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, ujutru i sa susnežicom, samo u Timočkoj Krajini, na severu Vojvodine i na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.Češće padavine očekuju se ujutru i pre podne, preciziraju u RHMZ-u.

Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području mestimično i jak, jugoistočni i istočni, na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine.

Uz jak i olujni vetar na planinama istočne Srbije moguća je pojava snežnih nanosa.

Jutarnja temperatura biće od minus jedan do četiri stepeni, najviša dnevna od jednog stepena na severu i u Timočkoj Krajini do osam stepeni u centralnim i južnim krajevima.

Pogledajte prognozirane vremenske prilike za ovaj deo južnog Banata

vreme februar 2018 sneg 2102 rhmz

Objavljeno u Vesti