Članci poređani po datumu: Sreda, 08 Novembar 2017

Opština Bela Crkva obeležila je danas svoju slavu dan Svetog velikomučenika Dimitrija.

Objavljeno u Vesti

Novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju Vlada Srbije je usvojila prošle nedelje i uskoro bi trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine. Prema izmenjenim propisima, neki prekršaji će biti blaže, a neki strože tretirani.

Objavljeno u Vesti
Sreda, 08 Novembar 2017 12:42

Usvojen Zakon o dualnom obrazovanju

Skupština Srbije usvojila je Zakon o dualnom obrazovanju, koji bi, prema procenama ministarstva prosvete, trebalo da omogući efikasnije obrazovanje, kao i zapošljavanje mladih odmah nakon srednje škole. Usvojene su i izmene i dopune Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Objavljeno u Vesti

U prostorijama Šah kluba “Bela Crkva”, održana je redovna godišnja sednica Skupštine kluba, koja je ujedno bila i izborna. Predsednik Stevan Grozdić podneo je izveštaj o radu kluba u proteklom periodu. Govorilo se o finansiranju kluba, kao i o takmičarskom delu.

Objavljeno u Vesti
Sreda, 08 Novembar 2017 10:23

FK BAK ubedljivo najbolji u ligi

Na stadionu u Beloj Crkvi odigrana je utakmica 12.kola Prve Južnobanatske lige na kojoj je FK BAK pobedio FK „Borac“ iz Starčeva rezultatom 3:1. Belocrkvanski fudbaleri drže prvo mesto u ligi sa 33 boda i „beže“ FK „Dolina“ iz Padine za tri boda.

Objavljeno u Vesti

Firma MK EDUKATOR DOO iz Beograda vrši upis novih polaznika obuke za sticanje licence radnika privatnog obezbeđenja sa i bez oružja.

Objavljeno u Vesti

Vršac je jedan od gradova u Vojvodini u kome je tokom 2017. godine, u okviru projekta "Zaustavi, zaštiti, pomozi" Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, osnovan Centar za žrtve seksualnog nasilja u zdravstvenim ustanovama.

Objavljeno u Vesti

Štab za vanredne situacije Južnobanatskog okruga održao je redovni sastanak povodom nastupajuće zimske sezone.

Objavljeno u Vesti
Sreda, 08 Novembar 2017 10:10

Danas je Mitrovdan

Pravoslavna crkva i vernici slave Dan Svetog Dimitrija, u narodu poznatiji kao Mitrovdan. Praznik je posvećen komandantu Soluna iz 3. veka koji je stradao jer je štitio hrišćane.

Objavljeno u Vesti